Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

LYS birincisi Twitter'dan sesini duyurdu

LYS birincisi Twitter'dan sesini duyurdu

GÜNDEM Haberleri

LYS Birincisi Fatih Aslan'ın Twitter üzerinden başlattığı kampanya kısa sürede Trend Topic oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a tweet atan İzmir Fen Lisesi ve Körfez Dershanesi öğrencisi Fatih Aslan'a destek yağdı. Gençlerin isyanı Türkiye ve dünya TT listelerine girdi. ÖSYM 'nin her yıl Eylül ayında yapılan üniversite kayıtlarının bu yıl Ağustos ayında yapılacağını açıklaması öğrenci ve veliler arasında büyük tepkiye sebep oldu. Çünkü açıklanan kayıt takvimi 12-16 Ağustos tarihleri arasını kapsıyor ve söz konusu tarihler tam da Ramazan bayramının (8-10 Ağustos) ertesine geliyor. Akşam saatlerinde ise LYS Birincisi Fatih Aslan'ın Twitter üzerinden başlattığı #ÖSYMbayramımızehiretme hashtag kampanyası bir anda hem Türkiye hem de Dünya TT listesine girmeyi başardı.Türkiye'deki tüm tweetleri arşivleyen Sosyalmedya.in verilerine göre kısa sürede 27 bin 565 kişinin katıldığı kampanyada #ÖSYMbayramımızehiretme hashtagi ile 200 bin tweet atan öğrenciler, eğitimciler ve veliler ÖSYM'ye tepkilerini dile getirirken bayram tatilinin kayıt telaşı ve yolculuklar
yüzünden zehir olacağını ifade ettiler.


LYS'LİLER KAZALARDA ÖLMESİN
Dönüş yolunda meydana gelebilecek kazalarda çok sayıda üniversite adayının ve ailesinin hayatını kaybedebileceği vurgulanan mesajların da yer aldığı talepler Twitter'da kısa sürede Türkiye ve dünya TT listesine girdi. #ÖSYMbayramımızehiretme kampanyası 13 saat gibi uzun bir süre nbsp;TT listelerinde kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...