ABD kanunsuz referandumdan rahatsız değil

Düzenleyen:
ABD kanunsuz referandumdan rahatsız değil

DÜNYA Haberleri

DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, gayrimeşru referandum hakkında skandal sözlere imza attı.

Terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele etmek için ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun sözcüsü Albay Dillon, yapılan kanunsuz referandum için "Yürütülen operasyonlar bu durumdan etkilenmedi ve etkilenmesini de beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZLERE BİR ZARARLARI YOK" ALGISI
Koalisyon güçlerinin DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini dile getiren Dillon, "Bu hafta Kürt bağımsızlık referandumu yapıldı. Bu konu gündemdeydi. Koalisyon ve Irak Güvenlik Güçleri ise DEAŞ ile mücadele operasyonlarına odaklandı. Özellikle de havalimanını kullanma konusunda koalisyonun Erbil'deki operasyonları (referandumdan) etkilenmedi." ifadesini kullandı.

Skandal sözlerine bu şekilde başlayan koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, gayrimeşru referandumu normal bir durummuş gibi niteledi.

'PEŞMERGE YARDIMCI OLUYOR' VURGUSU YAPTI
Sözlerine bu kez de Barzani'nin ordusu Peşmerge'ye değinerek devam eden Albay Dillon, "Peşmerge, Havice operasyonunda ilçeye girmeyip DEAŞ'ın ilçeden kuzeye doğru çıkmasını engellemek amacıyla operasyona destek verdi" dedi. Dillon, DEAŞ karşıtı operasyonlarda Irak kuvvetleri ile Peşmerge arasındaki koordinasyonun devam ettiğini vurguladı.

Sözcü Albay Ryan Dillon, Irak ordusu dururken ülke içindeki yapılanmanın askerlerini, terörle mücadeleye destek verdikleri gerekçesiyle bir kez daha övgüyle dünyaya sundu.

TRUMP, BARZANİ'YE SÖZÜNÜ GEÇİREMEMİŞ
Albayn Ryan Dillon, ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün, IKBY Yönetimi'ni referandum kararından vazgeçirmeye çalıştığını ancak başaramadığını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...