Üç bin PKK’lı hain havadan vuruldu

Düzenleyen:
Üç bin PKK’lı hain havadan vuruldu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin kendi ürettiği silahlı ve silahsız İnsansız Hava Araçları (İHA), 5 yıldır terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor.

Son 2 yılda 2’li ve 4’lü mühimmat taşıyan silahlı İHA’ları sayesinde bölücü terör örgütü militanları saklanacak yer bulamıyor. Savunmanın havadaki gözü konumuna gelen SİHA’lar, hedefleri yüksek irtifadan güdümlü füzelerle 12’den vuruyor. Bugüne kadar 24 bin 500 saatin üzerinde uçuş gerçekleştirirken, 3 bin teröristin doğrudan veya dolayı olarak etkisiz hâle getirilmesinde önemli rol oynadı. İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi, silahlı ve silahsız İHA’ların çalışma sistemini yerinde görüntüledi. Geçmiş dönemde terörle mücadelede etkin rol alan personelden seçilen komuta kademesi, titiz bir çalışma ile hava araçlarını koordine ediyor. Hedefleri yerine göre tespit eden ekip, güvenlik güçlerine bildiriyor, onlar da hedefi imha ediyor. İHA Birlik Komutanlığının vazifesinin Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinin havadan keşif ve görüntü ihtiyacını karşılamak olduğunu aktaran yetkililer, şöyle konuştu: Oldukça geniş bir İHA envanterine sahibiz. İHA’lar çok uzun süre havada kalabiliyor. Bu da bizlere uzun süre keşif desteği veriyor. Ülkemiz bu alanda sayılı ülkelerden biri.   

Üç bin PKK’lı hain havadan vuruldu

İHA'LAR VARSA ŞEHİT YOK

İHA’ların gökyüzündeki gözleri olduğunu aktaran yetkililer “İHA’larla başlatılan ve devam eden operasyonlarda hemen hemen hiç şehit ve yaralı verilmedi. İHA’larımızın etkili gözetleme yeteneği ve SİHA’larımızın ise etkili ve nokta atışları terörle mücadeleye yeni bir boyut getirmiştir” dedi.

Üç bin PKK’lı hain havadan vuruldu

HER ALANDA KULLANILIYOR

Üretim aşamasında seçkin mühendislerin görev aldığını belirten Komuta Kademesi, şubilgileri verdi: İHA’lar aynı zamanda arama kurtarma faaliyetleri, devlet büyüklerinin korunması, kaçakçılığın önlenmesi, uyuşturucu madde ekim arazilerin tespiti gibi maksatlarla da kullanılıyor. 

Üç bin PKK’lı hain havadan vuruldu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...