Bakan Soylu: Terör örgütünün kimyasını bozduk

Düzenleyen:
Bakan Soylu: Terör örgütünün  kimyasını bozduk

GÜNDEM Haberleri

Terörle mücadelede gelinen noktayı anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Soylu’nun mesajları özetle şöyle...

PKK’NIN DURUMU:  Terör örgütünün kimyası altüst oldu. Teröristlerin strateji ve taktikleri çöktü. 15-20 kişilik gruplarla dolaşırlarken, 2-5 kişilik gruplara düşmeye başladılar. İnsansız Hava Araçları ve aldığımız istihbaratlar sonucunda hareket etme kabiliyetlerini büyük ölçekte ortadan kaldırdık. Hava araçlarıyla izleme süresini 2 bin 600 saate çıkardık. Şehirlerde de terörü finanse eden unsurları temizliyoruz. PKK’ya katılımda son 30 yılın en düşük seviyesindeyiz. İHA ve SİHA’larla terör örgütüne atak yaptığınızda yaralı teröristlerin tedavi imkânları da azalıyor. Erzak temininde ciddi bir şekilde sıkıntıya düşüyorlar. Lider kadroları sorgulanır hale geldi. Telsiz konuşmalarında terörist, sözde lider kadrosuna ‘kolaysa gel sen mücadele et’ diyor. 
OPERASYON SAYISI:  Son bir yılda yaklaşık 68 bin 464 operasyon yaptık. Bunun 40 bini PKK, 25 bini FETÖ, 2 bin 109’u da DEAŞ’a yönelik. Yaklaşık 91 bin kişi gözaltına alındı.
DEAŞ’LA MÜCADELE: İlgili tedbirlerin en önemlisi Fırat Kalkanı’dır. Yani o bölgeye sağlam bastık. Türkiye’de taban bulmakta zorlanan bir örgüt. Aslında ithal.. Cezaevlerindeki DEAŞ mensupları ve sempatizanlarıyla birebir mülakatlar yaptık. Orada enteresan sonuçlar aldık. 
FETÖ:  Arkasındaki uluslararası güçleri, onları hâlâ kendi yandaşları olarak görenleri takip ediyor, biliyoruz. 
KİMLİK KARTLARI: Şu ana kadar 11 milyon 238 bin yeni kimlik kartı verildi. Yaklaşık 20 tanesinde hata çıktı. Girişten kaynaklanan bireysel hatalar söz konusu. Günde 70-75 bin müracaat oluyor. 
EHLİYET-PASAPORT:  Pasaport, ehliyet ve nüfus kâğıtları, nüfus idarelerinden alınacak. Parmak izi alınması gibi konularda kolaylıklar sağlanacak. 2018’in Mart’ı gibi hayata geçer. Trafik tescilleri de noterlere vereceğiz. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...