Böcek gibi kasette de FETÖ kumpası

Düzenleyen:
Böcek gibi kasette de FETÖ kumpası

GÜNDEM Haberleri

Kaset kumpasını kuran şüphelilerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine böcek yerleştiren şüphelilerin aynı olduğuna dikkat çekildi.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve 2011’de MHP milletvekillerine yönelik kaset kumpasını kuran 171 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer alırken, örgütün emniyet yapılanmasının kritik isimlerinden olan Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak, Ayhan Falakalı, Recep Güven, Coşgun Çakar, Gürsel Aktepe, Lokman Kırcılı, Yurt Atayün gibi isimler de şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, kaset kumpasını kuran şüphelilerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine böcek yerleştiren şüphelilerin aynı olduğuna dikkat çekildi. Kaset kumpası ile FETÖ bağının ortaya konduğu iddianamede, şüphelilerden 151’inin FETÖ üyesi olduğu, 118’inin de örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirtildi. Kaset kumpasının Fetullah Gülen’in doğrudan ve dolaylı talimatları sonucu gerçekleştirildiğine dikkat çekilen iddianamede, 24 mağdura yönelik 10 ikamet ve 2 iş yeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese gizli kamera yerleştirildiği kaydedildi. 

GÜLEN NOTU EVİNDEN ÇIKTI 

İddianamede, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın evinden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kaset operasyonları için yazdığı değerlendirilen nota da yer verildi. Söz konusu notta “Milletin güvenliği adına hayati bir makamda bulunan aydınlık sima mümtaz kardeşim, İstihbarat Başkanı Ömer Altıparmak Bey’e bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada pek çok hayırlı işlere imza atmaları dua ve niyazları ile... Pür Kusur Kardeşiniz: MFG” ifadelerinin yer aldığı ifade edildi.

DİNLEMELERE “KAMUFLAJ” BÜRO

İddianamede FETÖ’nün dinlemelerini İstihbarat Daire Başkanlığı’nda “kamuflaj büro” dan yaptıkları ortaya çıktı. Tanık Ahmet D. İstihbarat Daire Başkanlığı’nda “kamuflaj büro” adında kimsenin giremediği bir odanın bulunduğunu anlattı. Ahmet D. söz konusu odada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konutuna böcek yerleştiren şüpheliler Enes Çığçı, İlker Usta, Ahmet Yılmaz Ekiz ve Sedat Zavar’ın gizli izleme faaliyeti yürüttüğünü söyledi.

Böcek gibi kasette de FETÖ kumpası

DEŞİFREYLE PANİK OLMUŞLAR

Tanık Âdem Ç. de İstihbarat Şube’nin üst katında dinlemelerin yapıldığı kısma kendilerinin kesinlikle alınmadığını ifade ederek, soruşturma kapsamında yakalandığı dönemde şüpheli Ali Ağıllı’nın kendisini özel odadan bahsettiğini öğrenince tehdit ettiğini kaydetti. Çoban, “Ali Ağıllı bana ‘bu devran değişecek, bu iş böyle gitmeyecek, hakkında iftira davası açacağız, ifadeni değiştir’ şeklinde tehdit ve baskı içerir sözler sarf etti. Salih Keskinlılıç (şüpheli) o zaman ifade verme işlemleri sırasında dinlemelerin yapıldığı özel odadan kimsenin bahsedip bahsetmediğini de araştırıyordu. Herkese tek tek soruyordu” dedi.

BAYKAL'IN EVİNE KAMERALARI BÖYLE YERLEŞTİRMİŞLER

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın evine kameralarının nasıl yerleştirildiği iddianamede şu şekilde anlatıldı: Kamera yerleştirilmeden önce hem Baykal hem de sekreteri dinlendi ve böylece özel hayatına ilişkin bilgi elde edildi. Örgüt talimatı sonrasında Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli şüpheliler Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş, ve Rüstem Atik, Kılıç kod isimli gizli tanık olan çilingiri 28 Ağustos 2008 günü öğle saatlerinde Baykal’ın adresine götürdü. Çilingir müşteki Baykal’a ait müstakil evin kapı kilidini açtı ve eve görüntü ve ses aktarma cihazı yerleştirdi. İddianamede, şüpheli polislerin, Baykal ile görüntüleri olduğu iddia edilen N.B’nin ikametgâhına farklı tarihlerde 5 kez girerek eve ses ve görüntü cihazları yerleştirdikleri kaydedildi.

KUMPASA MARUZ KALAN MÜŞTEKİLER

Kaset kumpasına maruz kalan müştekiler şöyle sıralandı: Bekir Aksoy, Ahmet Hurşit Tolon, Bülent Dinmez, Deniz Baykal, İhsan Barutçu, Mehmet Ekici, Metin Çobanoğlu, Mehmet Taytak, Osman Çakır, Recai Yıldırım, Ahmet Deniz Bölükbaşı, Aydın Deliktaşlı, Can Baytok, Cüneyt Bayrak, Emine Ülker Tarhan, Feridun Pehlevan, Gülen Bayıllıoğlu, İbrahim Erkan Bayıllıoğlu, Kadir Özbek, Mustafa Cihan Paçacı, Nihat Ali Özcan, Süleyman Biroğul, Ümit Şafak ve Yusuf Ziya Yağmur.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...