Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım Demirören açıklama yapıyor CANLI YAYIN

Yıldırım Demirören açıklama yapıyor CANLI YAYIN

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı kontenjanıyla ilgili kararı açıklıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstinye'deki binasında yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, külüplerin yabancı kontenjanıyla ilgili "6+2+2" talebini kabul etmeyen TFF, "6+0+4" ile yola devam kararını verdi. Yıldırım Demirören, TFF'nin İstinye'deki binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenliyor: "Geçen sene Kulüpler Birliği ile yabancı sayısını uzun uzun konuştuk. Bu seneki sistemle ilgili hepsinin olurunu ve teşekkürünü aldık. Geçen sene 13 Haziran'da kulüplerin isteğiyle kararımızı açıkladık. 17 kulüp yabancı oyuncu sayısının değişmesi için başvurdu. Bunu değerlendirdik. Teknik olarak statüyü değiştirme şansımız yok. 6 yabancı sahada, 4 yabancı tribünde olarak devam edecek. Kulüplerimiz Avrupa'da 10 yabancıyla oynayabiliyor. Bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız. AB üyesi değiliz. Bu nedenle bu yönde gelen talebi de kabul etmedik. Türk futboluna hayırlı olsun. Belli tepkilerle karşılaşacağız. Ama kararımızın arkasındayız."


"Mehmet Ali Aydınlar ayrılırken bana 'UEFA ne derse desin... Ne puan silinecek ne de küme düşme olacak' dedi. UEFA Disiplin Kurulu iki kulübümüze ceza verdik. Belge isterlerse veririz. Bunun dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Her koyun kendi bacağından asılır, kulüpler cezalarını çekerler. Ama kararların adil olması lazım. UEFA'dan takımlarımıza adil bir karar çıkmazsa elbette biz de tepkimizi gösteririz. Federasyonumuz geçmişteki gibi gidip el öpmez."


"Geçen sene yayıncı kuruluş geri çekiliyordu. Avrupa'ya gidemeyeceğimiz konuşuluyordu. Biz teşekkürü hak ettik. Sayın Haluk Ulusoy benim icazet alacağım kişi değil. Kendisi Türkiye'ye yıllarca hizmet etti. Başkanlık bilgilerinden faydalanılabilir. Birlik ve beraberlik zamanıdır. İstifa etmeyeceğiz. Görevimizin başındayız. Seçimle geldik, seçimle de gideriz."


"Abdullah Avcı'yı göreve ben getirmedim. Ama adam harcamak çok kolay, adam kazanmak çok zor."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...