Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genç girişimciler hayatımızı değiştiriyor! Çaya, kahveye abone olacağız

Düzenleyen:
Genç girişimciler hayatımızı değiştiriyor! Çaya, kahveye  abone olacağız

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk genç girişimciler geliştirdikleri uygulamalarla tüketicilerin hayatına dokunuyor. Bunlardan biri olan Startsub aboneliği yeniden tanımlarken, tüketiciler bebek bezi, kitap, çay ve kahve abonesi olabilecek.

Teknoloji, iş yapış şekillerini değiştirirken günlük hayatımızı da doğrudan etkiliyor. Bu değişimde startuplar ve genç inovatif beyinler baş rolü oynuyor. Türkiye ise bu alanda genç nüfusuyla âdeta ekilmeyi bekleyen bir tarla gibi. Bu inanılmaz potansiyelin ortaya çıkarılmasına ve genç fikirlerinin hayata geçirilmesine katkı veren Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu (NWCTF) Türkiye’den dünyaya açılacak teknolojilere imza atıyor. 10 milyon dolarlık bir büyüklüğe erişen NWCTF, özellikle de tüketicinin hayatına dokunan girişimlere verdiği destekle hayatımızda yerini almaya başladı bile. Bunlardan biri olan Startsub şirketi abonelik kavramını yeniden tanımlıyor. Firma, abonelik usulüyle e-ticaret yapmak isteyen girişimcilere ihtiyaç duyduğu tüm teknik alt yapıyı sunuyor. Müşterileri arasında ev kadını da bulunuyor öğrenci de. Startsub’ın sunduğu hizmet sayesinde ev hanımları mesela reçel aboneliği yapabiliyor. Bunun için talep edilen ürünün düzenli olarak tüketilebilen ürün olması yeterli. Sağlanan teknik alt yapı ile kuru temizle, ütü, otopark, bebek bezi, kitap, gurme çay ve kahve aboneliği yapılabiliyor. Startsub tüketicinin hayatını kolaylaştırırken ev hanımı ve öğrencileri de bir anda girişimciye dönüştürebiliyor. Bunu yaparken de  yazalım tasarım gibi maliyetlerden kurtarıyor. 

HER AY 60 BİN KİŞİYE İŞ VERİYOR 

Bu anlamda tüketicilerin hayatına değer katan diğer bir uygulama ise Twentify. Saha operasyonlarını “Bounty” adlı uygulamasıyla gerçekleştiren Twentify’ın bugün 360 bine yakın üyesi bulunuyor. Bir kaç kişiyle başlayan yolculukta bugün 28 çalışana ulaşmış. Uygulama üzerinden kullanıcılara eşitli görevler veriliyor. Bu bir anket ya da ürün testi ya da davranış araştırması  olabilir. Kullanıcılardan sahaya inerek bu görevleri yerine getirmeleri isteniyor. Gerçekleştirilen her görev karşılığında ise nakit para ödülü veriliyor. Bu şekilde 60 bin kişi her gün sahaya iniyor. Para ödülü işin büyüklüğüne göre 1 lira da 50 lira da olabiliyor. Bu şekilde aylık 4 bin liraya kazanan kullanıcılar bile bulunuyor. Firmalar ise sahadaki operasyonları için ekip bulundura zorunda kalmazken, zamandan tasarruf ediyor. Özellikle kampanyalarda yapılan ölçümler verimliliği üst düzeye çıkarıyor. 

MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLI

Pisano, şirketlerin müşterilerine ve müşterilerin de şirkete anında ulaşabilecekleri, ihtiyaç hâlinde iletişim kurabilecekleri web tabanlı bir müşteri etkileşim platformu. Daha çok otel ve restoranlar gibi hizmet sektöründe kullanılıyor. Pisano, 200 kata kadar daha fazla geri bildirim toplayabiliyor. Buna ek olarak bu geri bildirimleri daha sonra değil, anında işletme içerisindeki doğru kişiye ulaştırıyor. Mesela bir müşteri restoranda anında memnuniyetsizliğini o restoranın müdürüne ya da sahibine iletebiliyor. 

ARIZAYI ANINDA HABER VERİYOR

Iven, nesnelerin interneti yoluyla firmaların sahadaki cihazlarını takip etmelerini sağlayan bulut platformu. Evdeki akıllı cihazlardan topladığı verileri firmalara ulaştırarak teknik arıza takibini kolaylaştırırken, firmaları da gereksiz operasyon maliyetlerinden kurtarıyor. Iven mesela buzdolabında oluşabilecek herhangi bir arızayı önceden haber veriyor, firma da arıza oluşmadan o ürünü değiştirebiliyor. Ya da kullanıcı hatasından kaynaklanan bir arıza çağrı merkezine yönlendirebiliyor.

EN FENOMEN UYGULAMA

Sosyal medya fenomenleri ile reklam verenleri bir araya getiriyor. Mobil ve web platformundan oluşuyor. Instagram, Twitter ve Facebook’ta 5 binden fazla takipçisi olan kişilerle çalışıyor. 1.200 tane influencer’ın bulunduğu platform Türkiye genelinde 80 milyon kişiye ulaşma kapasitesine sahip. Üyeleri arasında KOBİ’lerin yanı sıra bir çok global firma yer alıyor. Markaları doğru kişilerle buluşturan uygulama ile firmalar da doğru bir pazarlama stratejisi yürütüyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...