Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davit Blatt, yabancı oyuncu sisteminden şikâyet eden yerli oyunculara seslendi: Kendinize bakın

Düzenleyen:
Davit Blatt, yabancı oyuncu sisteminden şikâyet eden yerli oyunculara seslendi: Kendinize bakın

SPOR Haberleri

Yabancı oyuncu sistemiyle ilgili konuşan Darüşşafaka koçu David Blatt yerli oyuncuları işaret ederek, "Sorumluluk almayı öğrenmeli ve oyunlarını geliştirmeliler. Daha fazla süre alabilecekleri rekabetçi takımları seçmeliler. Eğer yeteneklilerse yabancı sistemi öne çıkmalarına engel olmaz." dedi.

Murad Tamer

NBA’de Cleveland Cavaliers’ı çalıştırdıktan sonra geçen sezon Darüşşafaka’nın başına geçen David Blatt yeni bir maceraya hazır. Doğuş Grubu’nun sponsorluk için Fenerbahçe’yi tercih etmesi üzerine yeni sezona daha düşük bir bütçeyle girmeye hazırlanan Daçka’da ünlü koçun takımdan ayrılacağı iddia ediliyordu. Beklenenin aksine Darüşşafaka’dan ayrılmayan David Blatt neden kaldığının yanı sıra, Türkiye’deki yabancı oyuncu sistemi ve A Millî Takım’ın EuroBasket 2017’deki performansı hakkında açıklamalarda bulundu. Avrupa şampiyonasının ardından yabancı sisteminin daha çok tartışılır hâle geldiği dönemde Blatt’in konu hakkındaki görüşleri son derece net oldu. 

"Sistem değil seçim"

Yerli oyuncuların kendilerine bakmaları gerektiğini söyleyen 58 yaşındaki çalıştırıcı “Uzun yıllardır basketbolun içindeyim. Hiçbir sistem yetenekli bir oyuncuya engel olamaz. Yeter ki o oyuncu tercihlerini doğru yapsın” dedi. Yerli oyuncuların kendilerine bakmaları gerektini söyleyen Blatt “Sistem değil seçimler oyuncuları kısıtlar. Türk oyuncular kendilerini geliştirebilecekleri, daha fazla süre alabilecekleri takımları tercih etmeli. Bu takımlar aynı zamanda rekabetçi ortama da sahip olmalı” sözlerini kullandı. Oyuncuların sorumluluk almayı da öğrenmesi gerekiğini vurgulayan başarılı çalıştırıcı, Türkiye’nin basketbolda giderek aşama kaydettiğini de sözlerine ekledi. 

Davit Blatt, yabancı oyuncu sisteminden şikâyet eden yerli oyunculara seslendi: Kendinize bakın

"NBA’e gidebilirim"

Bu sezon geçtiğimiz yıla göre daha düşük bütçeli bir kadro ile mücadele edecek olmalarına rağmen iddiasını koruyan David Blatt “Şunu söylemeliyim, biz yine de çok iyi olacağız. genç ve aç aç bir grupla yola çıkıyoruz. Belki büyük isimlerimiz yok ama kalitemiz, karakterimiz var” dedi. Türkiye’den bazı takımların kendisine teklifte bulunduğunu açıklayan 58 yaşındaki antrenör “Maccabi Tel Aviv ve Khimki Moskova da benimle çalışmak istedi. Kontratım bitince yeniden NBA’de çalışma fırsatı bulabilirim” dedi.

"İstanbul'u çok seviyorum"

İstanbul’u çok seviyor olmasının kalma sebeplerimden birisi olduğunu belirten David Blatt “Çalıştığım insanları çok seviyorum. İstanbul’da çok konforlu bir hayatım var. Bu gibi faktörler varken işimi keyifle yapıyorum. Yani seçimimin harika olduğunu söylemeliyim” sözlerini kullandı.

Eurobasket eleştirisi

David Blatt’in, son 16 turunda EuroBasket’e veda eden A Millî Takım hakkındaki görüşleri şöyle: Tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki bazen şansa ihtiyacınız olabiliyor. Türkiye turnuvada sonuna kadar savaştı ancak takımın biraz daha kaliteye ihtiyacı olduğunu da gördüm. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...