Konyaspor tarih yazdı

Düzenleyen:
Konyaspor tarih yazdı

SPOR Haberleri

Temsilcimiz Musa Araz ve Milosevic’in golleriyle altın değerinde üç puan kazandı. Mustafa Reşit Akçay’ın takımı tarihindeki ilk Avrupa kupası galibiyetini elde etti.

UEFA Avrupa Ligi’ne deplasmandaki 1-0’lık Marsilya mağlubiyetiyle giren Atiker Konyaspor, ikinci maçında Vitoria Guimaraes’i 2-1 yenerek moral buldu. Özellikle ilk yarıda üstün oynayan temsilcimiz 9. dakikada gole yaklaştı. Milosevic’in ceza yayı üzerinden plasesinde, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. 24. dakikada Atiker Konyaspor öne geçti. Ömer Ali’nin uzun taç atışında ceza sahasında topa yükselen Friday Eze, kafayla meşin yuvarlağı Musa Araz’a indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0. 34. dakikada Heldon’un ceza sahası dışından şutunda, kaleci Serkan Kırıntılı topa müdahale etti. Dönen topu ceza sahasında önünde bulan Raphinha, şutunu çekti ama meşin yuvarlak auta gitti. Temsilcimiz ikinci yarının başında iki farkı yakaladı. 48’deki atakta sağ kanatta topla buluşan Nejc Skubic iyi ortaladı, Milosevic’in kafa vuruşunda top kaleci Miguel Silva’nın solundan ağlarla buluştu: 2-0.

Vites düşürünce

İki farktan sonra vites düşüren Konya bunun faturasına 74’te yediği golle ödedi. Topla birlikte sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Heldon Ramos, yerden pasını penaltı noktasının hemen dışında bulunan Paolo Hurtado’ya gönderdi. Bu oyuncu sert vurdu: 2-1. Kalan dakikalarda zaman zaman zor anlar yaşayan yeşil-beyazlı ekip yakaladığı müsait pozisyonları  değerlendiremese de maçtan istediği skorla ayrıldı. 

Taraftarıyla buluştu

Süper Lig’de bu sezon şu ana kadar evindeki bütün maçları cezası sebibiyle seyircisiz oynayan Atiker Konyaspor’u taraftarları, Vitoria Guimaraes karşısında yalnız bırakmadı. Tribünlerin büyük bölümü dolarken, Vitoria Guimaraes taraftarına ayrılan bölümde ise yaklaşık 20 Portekizli futbolseverin yer aldığı gözlendi. 

"Sayguyu hakettik"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay maçın ardından, “Bana göre seyircinin olumlu faktörü aydınlanmalarına sebep oldu. Futbolcularımın ortaya koydukları oyun pozitifti” derken, “Artık bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Fiziksel değerlerimiz rakibe yaklaşmaya başladı. Taktik artık devreye giriyor. Altyapı ve çalışmalar da olursa arayı hızlıca kapatırız. Guimarares kendi liginin iyi takımı ve onlar kadar bu maçta biz de saygıyı hak ettik. Kontrollü oyunda değişim kolay olmaz. Şansımız hâlâ yüksek. Taraftar sizi farklı hissettirebilir. Vücudun sıkıntılarda yüzde 25’i şoklar ile ortaya çıkar ve seyirci önemlidir” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...