Mısır ordusu olağanüstü hal ilan etti

Mısır ordusu olağanüstü hal ilan etti

DÜNYA Haberleri

Mısır ordusu, Sina'daki bir havaalanı ve güvenlik noktalarına yapılan saldırıların ardından Süveyş ve Güney Sina'da olağanüstü hâl ilan etti.

Devlete ait bağlı El Ahram gazetesinin haberine göre, Mısır ordusu El Ariş havaalanına düzenlenen silahlı saldırının Süveyş ve Güney Sina bölgelerinde olağanüstü hâl ilan etti. Askeri kaynakların aktardığı bilgiye göre, kararı duyuran Üçüncü Meydan Komutanlığı, Süveyş'te vatandaşlara şehri koruyacağını ve vatandaşlara zarar gelmeyeceğini açıkladı. Olağanüstü hâl ilan edilen bölgelerde, vatandaşlara dedikodu ve fitne üretenlere karşı uyarıda bulunuldu. Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bu sabah saatlerinde El Ariş havaalanının yanı sıra ordu kontrol noktaları ve bir polis merkezine roketatar ve makineli tüfeklerle eş zamanlı saldırılar düzenlenmişti. AFP'ye konuşan sağlık yetkilileri, Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki El Gura köyündeki ordu kontrol noktasına açılan ateşte bir askerin hayatını kaybettiğini, iki askerin de yaralandığını söyledi. Güvenlik kaynakları, militanların Refah sınır kasabasındaki bir polis merkezine ve askeri istihbarat birimlerine de saldırı düzenlediğini belirtti. Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin önceki gece ordu tarafından devrilmesinin ardından çok sayıda militan örgüt misilleme tehdidinde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...