Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk askeri sınırın diğer tarafında...

Düzenleyen:
Türk askeri sınırın diğer tarafında...

GÜNDEM Haberleri

El-Bab'da ilerleyen askerî araçların fotoğraflarını uluslararası haber ajansı Reuters dünyaya servis etti. Türkiye'nin hem Irak sınırında hem de Suriye sınırında yaklaşık iki haftadır yaptığı gövde gösterisi dikkatleri çekiyor.

Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı ile 23 Şubat'ta kanlı terör örgütü DEAŞ'tan geri alınan El-Bab'da, askerî hareketlilik dikkat çekiyor.
 
Reuters haber ajansı, El-Bab çevresinde ilerleyen Türk Ordusuna ait zırhlı araçların ve askerî kamyonların fotoğraflarını servis etti.
 
Terör örgütünün Ortadoğu'nun batısındaki en büyük merkezi El-Bab, birkaç aylık kuşatmanın ardından militanlardan temizlenmişti. El-Bab'da halihazırda Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri de bulunuyor.
 

Türk askeri sınırın diğer tarafında...

 KİLİS VE HATAY ÇEVRESİNE ASKERÎ YIĞINAK

Türkiye, son haftalarda Suriye sınırındaki Kilis ve Hatay çevresine askerî yığınak yapıyor. Birinci Ordu birliklerinden sınıra çok sayıda tank, zırhlı araç ve top sevk edildi.
 
İdlib'deki çatışmasızlık anlaşması gereği 500 asker gözlemci olarak Suriye topraklarına gidecek. Ayrıca, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kontrolündeki Afrin'e de muhtemel bir operasyon gündemde.
 
Irak'tan Akdeniz'e kadar olan terör koridorunu Fırat Kalkanı Harekâtı ile kesen Ankara, aynı zamanda Irak sınırındaki Silopi'de de tatbikat yapıyor. Irak ordu birliklerinin de katıldığı tatbikat, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği tartışmalı referandumun ardından geldi.

Türk askeri sınırın diğer tarafında...
 
Türk ordusu, yaklaşık 1000 kilometrelik sınır uçlarında yaklaşık iki haftadır gövde gösterisi yapıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...