Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da iş yeri sayısı azaldı

Düzenleyen:
İstanbul'da iş yeri sayısı azaldı

Ekonomi Haberleri

Son bir yılda işyeri sayısı yalnızca İstanbul’da azaldı. İstanbul’da yaşanan işyeri sayısındaki azalışın yüzde 97’si KOBİ sayısındaki azalıştan kaynaklandı.

2017 yılı Haziran ayı verilerinin değerlendirildiği Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) İstihdam İzleme Bülteni’nin 64’üncü sayısına göre İşyeri sayısı son bir yılda yalnızca İstanbul’da azaldı. Bu azalışta İstanbul’da KOBİ sayısında yaşanan azalış etkili oldu: İstanbul’da yaşanan işyeri sayısındaki azalışın yüzde 97’si KOBİ sayısındaki azalıştan kaynaklandı.  Haziran 2017’de, Haziran 2016’ya göre Türkiye genelinde KOBİ üstü işyerlerinde 155 azalış görülmesine rağmen KOBİ sayısında 30.920 artış görüldü. KOBİ sayısında görülen bu artışa bağlı olarak işyeri sayısı artış gösterdi. Artış, İstanbul hariç tüm illerde görüldü. İstanbul’da ise KOBİ sayısı 2 bin 731 azalırken; KOBİ üstü işyeri sayısında 78 azalış görüldü. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...