Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'ABD Mahmur'da askeri üs kurdu'

Düzenleyen:
'ABD Mahmur'da askeri üs kurdu'

GÜNDEM Haberleri

IKBY Peşmerge Genelkurmay Başkanı Eminki, ABD'nin Havice operasyonuna katılan güçlere destek vermek için Erbil'in Mahmur ilçesinde askeri üs kurduğunu söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genelkurmay  Başkanı Cemal Eminki, ABD'nin Erbil'in Mahmur ilçesinde askeri üs kurduğunu  belirtti.  Eminki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD, terör örgütü DEAŞ'ın  elinde tuttuğu Havice operasyonuna katılan güçlere destek için Kayyara Askeri  Üssü'ndeki askeri malzemelerin çoğunu Mahmur'daki üsse taşıdı." dedi.

ABD'nin yeni üssü DEAŞ'a karşı mücadele eden Irak ordusu ve Peşmerge  güçlerine destek vermek için oluşturduğunu dile getiren Eminki, "Peşmerge'nin  kontrolündeki Mahmur'un doğusunda kurulan üste çok sayıda ağır silah, top ve  insansız hava araçları bulunuyor." diye konuştu.Mahmur ilçesi Erbil kent merkezinin yaklaşık 40 kilometre  güneybatısında yer alıyor.ABD, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında Irak ordusuna  destek vermek için Mart 2016'da Kayyara Askeri Üssü'nü kurmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...