Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Silopi-Habur bölgesindeki tatbikat 12'nci gününde

Düzenleyen:
Silopi-Habur bölgesindeki tatbikat 12'nci gününde

GÜNDEM Haberleri

Alana zırhlı araçlarla sevk edilen Türk ve Iraklı askerler, kritik bir tesisin ele geçirilmesi amacıyla tatbikat yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül'de başlatılan tatbikat, Iraklı askerlerin katılımıyla müşterek devam ediyor.

ASKERLER MEVZİ ALDI
Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre mesafede tır parkının karşısındaki alanda 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla sevk ve idaresinde 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut emir komutasında yürütülen tatbikat, on ikinci gününe girdi.

KRİTİK TESİSİN ELE GEÇİRİLME TATBİKATI
Üçüncü safhasına Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin de katıldığı tatbikatta, alana zırhlı araçlarla sevk edilen Türk ve Iraklı askerler mevzi aldı. Daha sonra kritik bir tesisin ele geçirilmesi amacıyla tatbikat yapıldı.

Silopi-Habur bölgesindeki tatbikat 12'nci gününde

SİSLE GİZLEME
Hedef bölgesinin etrafını tanklarla çevirdikten sonra askerlerin indirileceği esnada sisle gizleme yapıldı. Türk ve Iraklı askerler düşman mevzilerini ele geçirdikten sonra birliklerine döndü.

Silopi-Habur bölgesindeki tatbikat 12'nci gününde

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...