Bakan Çavuşoğlu: Dönmek isteyene bütün imkânları seferber ederiz

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu: Dönmek isteyene bütün imkânları seferber ederiz

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Irak’tan Türkiye’ye dönmek isteyen Türk vatandaşları için her türlü imkânın seferber edileceğini söyledi.

Türkiye’nin atacağı adımlarda özellikle Bağdat’ın, yani Irak devleti ve hükümetinin taleplerinin kriter olacağını belirten Çavuşoğlu “Şu ana kadar biz ve diğer ülkelerden talepleri oldu. Bazılarını uygulamaya başladık, bazılarını değerlendiriyoruz. Bağdat’ın Erbil’e havaalanlarının ve sınır kapılarının kontrolünün Bağdat’a devredilmesiyle ilgili süre doldu. Bu sebeple hava yolu şirketlerimiz THY, Pegasus ve Atlas Global, uçuşlarını dün akşam itibarıyla durdurma kararı aldı. Umarım Erbil yönetimi, yani Kürt bölgesel yönetimi Bağdat’ın çağrılarına olumlu cevap verir ve sorun çözülür. Aksi takdirde Bağdat hava sahasını kapatacak.” dedi. Hava sahası kapatılınca uçuşun da mümkün olmadığını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, vatandaşlara seyahat uyarısı yaptıklarını, duruma göre güncellediklerini belirterek “Dönmek isteyen vatandaşlarımızın Türkiye’ye gelmesi için her türlü imkânımızı seferber ederiz. Gerekirse özel uçak göndeririz. Bunlar sıkıntı olmaz.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...