Türk ve Japon ortaklardan dev yatırım

Düzenleyen:
Türk ve Japon ortaklardan dev yatırım

EMLAK Haberleri

İnci Holding ve GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa, Türk ve Japon ortaklarının katıldığı törenle, Manisa’da yeni akü fabrikasının temelini attı.

120 milyon TL’lik yatırımla hayata geçecek olan yeni akü fabrikası, 18 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Böylece İnci GS Yuasa, 5 milyon olan akü üretim kapasitesini 7 milyona çıkaracak. Yeni fabrikayla birlikte istihdam da yüzde 25 artacak. Ortaklık, 2020’ye kadar 250 milyon TL’lik yatırım hedefliyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan yeni akü fabrikasının, 2018 yılının Ekim ayında üretime başlaması planlanıyor. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “Bu yatırım, bu topraklara sevdamızın, üretme kararlılığımızın ve gelecek hedeflerimizin somut ifadesidir” dedi. GS Yuasa Başkan Yardımcısı Akio Furukawa ise “Türkiye’deki bu yatırımımız bizi bölgede büyük bir güç yapacak. Yeni fabrikamızda en son teknolojiyi kullanarak aküler üretmeyi planlıyoruz” diye konuştu. İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik de, Türkiye’de satılan her 4 otomotiv aküsünden 1’ini üretmek istediklerini vurguladı.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...