Çanakkale, yeni terminal binasına kavuştu

Düzenleyen:
Çanakkale, yeni terminal binasına kavuştu

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yıldırım “Dünyada en fazla noktaya THY uçuyor, havacılıkta 11. sıradayız, 34 milyon yolcudan 174 milyona çıktık. 3. havalimanını boşuna yapmıyoruz” dedi.

Çanakkale Havalimanı’nın yeni terminal binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene katılan Başbakan Binali Yıldırım; Çanakkale’de 15 yıl önce hava ulaşımının olmadığını, buraya havaalanı açtıklarını, pistini büyüttüklerini, şimdi de 12-13 bin metrekarelik, hem iç hatlara hem dış hatlara hizmet edecek bu terminali armağan ettiklerini söyledi. Çanakkale’ye Ankara’dan günlük seferler yapıldığını dile getiren Yıldırım “1 Kasım’dan itibaren inşallah İstanbul’a da günlük seferler yapılacak. Böylelikle iki büyük şehrimize, oradan da yurt dışına bağlantılar gerçekleşmiş olacak” dedi. Türkiye’nin havacılıkta dünyada 11’inci sıraya yükseldiğini aktaran Yıldırım, şunları söyledi: Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, Avrupa’nın 2’nci büyük şirketi hâline geldi. Nereden nereye... İç-dış hatta 34 milyon yolcudan, 174 milyon yolcuya çıktık. Bu sene sonunda 190’ı geçecek. 350’den fazla noktaya uçuş yapıyoruz. Dünyada daha fazla uçuş yapan bir başka hava yolu yok. 159 ülkeye doğrudan uçuşlarımız var. Bu ne kadardı? 60 ülke!.. 55 uçağımız vardı, şimdi sayısını bilmiyorum. Daha çok şey anlatılabilir. Havaalanlarında çalışanların sayısı 4 kat arttı. Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyorsa, boşuna yapmıyor. Bu, 15 yıllık başarının sonucudur...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...