Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk şirket Etiyopya’da 7 bin kişiye istihdam sağlıyor

Düzenleyen:
Türk şirket Etiyopya’da 7 bin kişiye istihdam sağlıyor

Ekonomi Haberleri

Etiyopya’nın en büyük tekstil fabrikalarından biri olan Türk şirketi Ayka Tekstil, halkın yüzde 20’sinden fazlasının işsiz olduğu ülkede 7 bin kişiyi istihdam ediyor.

Yaklaşık 7 yıl önce açılan entegre tesise şimdiye kadar 250 milyon dolar yatırım yapan firma bugün ülkenin en büyük ihracat yapan firmalarından biri konumunda. 150 bin metrekare kapalı alanda iplik ve kumaş üretimi yaptıklarını dile getiren Ayka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydeniz “1988’de hâlen ortağım olan Gürçay Kavlaklı ile Ayka Tekstili kurduk ve Çorlu’da fabrikalar açtık. Etiyopya’ya gelişimiz ise yurt dışında yatırım arayışıyla başladı. Etiyopya o sıralar Türkiye’den yatırımcı getirmek için uğraşıyordu. Kimse ilgi göstermiyordu Afrika’ya ve açıkçası biz de başta ilgi göstermedik. Ancak burayı ziyaret ettiğimizde bakanların sanayiciye bakış açısı fikrimizi değiştirdi. 3 gün içinde arsayı alıp, şirketi kurup ülkeden ayrıldık” dedi. Bir sene içerisinde 5 bin kişiyi eğittiklerini ve Avrupa’ya ihracat yapmaya başladıklarını anlatan Aydeniz, “Artık Etiyopya kendi ülkemiz oldu” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...