Bakan açıkladı! 81 ilde uygulanacak

Düzenleyen:
Bakan açıkladı! 81 ilde uygulanacak

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’de her ilde 3 tane “örnek köy” kurulması için çalışmaların başladığını söyledi.

Bu kapsamda belediye başkanlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Fakıbaba “Hatta bunu ilk defa burada söylemek istiyorum; 81 ilimiz var, 3 tane örnek köy, 81 ilde 245-250 civarında bir köy yapar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak bu konuda bütün belediye başkanlarına destek vereceğim, örnek 250 köy çıkaralım. Yani toplulaştırma ile ilgili zaten bakanlığımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Şu anda hızlı yol alıyoruz. Yani yönetimin toplulaştırması diyorum ben buna. Yönetimi toplulaştırdığımız zaman girdiler daha ucuza mal olacak, bir defa fark edelim bir köyde 10 traktör varsa bu bire veya ikiye düşecek, girdi maliyeti düşecek ve ürünü çok daha pahalıya ihraç edebileceğiz” dedi.

Tohumda İsrail'in önündeyiz

Bakan Fakıbaba, Türkiye’nin tohum konusunda geldiğini noktaya dikkat çekerek “Türkiye’de halkın kafasında ‘biz tohumumuzu İsrail’den alıyoruz’ düşüncesi var. Hâlbuki İsrail bu alanda kimsenin bilmediği kadar küçük oranda ihracat yapabiliyor. Türkiye bu bağlamda İsrail’den kat kat üstün konumda” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...