Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Mahmur’a askerî üs kurdu

Düzenleyen:
ABD, Mahmur’a askerî üs kurdu

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, ABD’nin Erbil’in Mahmur ilçesinde askerî üs kurduğunu belirtti.

Eminki “ABD, terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Havice operasyonuna katılan güçlere destek için Kayyara Askerî Üssü’ndeki askeri malzemelerin çoğunu Mahmur’daki üsse taşıdı” dedi. ABD’nin yeni üssü DEAŞ’a karşı mücadele eden Irak ordusu ve Peşmerge güçlerine destek vermek için oluşturduğunu dile getiren Eminki “Peşmerge’nin kontrolündeki Mahmur’un doğusunda kurulan üste çok sayıda ağır silah, top ve insansız hava araçları bulunuyor” diye konuştu. Mahmur ilçesi Erbil kent merkezinin yaklaşık 40 kilometre güneybatısında yer alıyor.  ABD, Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonu kapsamında Irak ordusuna destek vermek için Mart 2016’da Kayyara Askerî Üssü’nü kurmuştu. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...