Hepatit B'ye karşı doğmamış bebeğiniz için aşı olun

Düzenleyen:
Hepatit B'ye karşı doğmamış bebeğiniz için aşı olun

SAĞLIK Haberleri

Türk Gastroenteroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Birol Özer, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre yılda Hepatit B ve C’ye bağlı karaciğer yetmezliği sebebiyle 1 milyon insan ölüyor” dedi.

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından, Abbott’un desteği ile düzenlenen sindirim sistemi ile ilgili farkındalık programına Adana toplantısı ile devam edildi. Toplantıda yaptığı konuşmada Hepatit B ve Hepatit C virüsünün kan ve kan ürünleri ile bulaştığını söyleyen Prof. Dr. Özer “Virüs herhangi bir ameliyat sırasında, diş müdahalesinde, kuaförde, berberde bulaşabilir. Ülkemizde yaklaşık 3 milyon kişinin hepatit B virüsü taşıdığını söyleyebiliriz. Bu sayının yaklaşık 300 bini tedaviye ihtiyaç duyuyor” diye konuştu. Aile içi bulaşın önemli bir risk oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özer, doğurganlık çağındaki anne adaylarının virüsü bebeklerine bulaştırabileceklerine dikkat çekerek “Eğer bir anne adayı hepatit B virüsü taşıyorsa bebeğe bulaştırma ihtimali oldukça yüksek. Eğer doğum sırasında tedavi olunmazsa bebeğe bulaşmış olan virüs, yüzde 90 oranında kronikleşir. Bebek bu virüsü vücudundan atamaz, ilerleyen hayatında siroza sebep olur” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...