Utanmayın! Dört kadından biri bu problemi yaşıyor

Düzenleyen:
Utanmayın! Dört kadından biri bu problemi yaşıyor

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de 40 yaş üstü her 4 kadından 1’inin idrar kaçırma problemi yaşadığı bildirildi.

Türkiye’de idrar kaçırma problemi yaşayan kadınların hekime başvurma oranlarının dünya genelinden daha düşük olduğunu söyleyen Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkesen “Bunun en önemli sebebi utanma ve bu işin tedavisinin olmadığının düşünülmesididir. İdrar kaçırma çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Sebebini belirledikten sonra tedavisi cerrahi ya da ilaçla rahatlıkla yapılabilir” dedi.
Konu ile ilgili farkındalık oluşturmak için Kontinans Derneği bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen” farkındalık projesinin yüzü oyuncu Nergis Kumbasar olarak belirlendi. Kampanya kapsamında sanatçılardan, sporculara, iş camiasından, hekimlere ve gazetecilere kadar birçok meslek grubuna “Hayatta neyi kaçırdınız?” sorusu sorularak cevapları alınacak ve bu grupların desteği ile oluşturulacak kitapta ünlülerin “Keşke kaçırmasaydım” dedikleri anları birleştirilecek. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...