Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kızıyla aynı sınıfta tahsil görüyor

Düzenleyen:
Kızıyla aynı sınıfta tahsil görüyor

YAŞAM Haberleri

Evli ve 3 çocuk annesi Yasemin Arslan, hayalini kurduğu üniversiteye 29 yıl sonra, 17 yaşındaki kızı ile aynı sınıfta başladı. Baba Alpaslan Arslan da, aynı fakültede yüksek lisans yapıyor.

Antalay’nın Serik ilçesi Belek Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk sahibi esnaf Alpaslan Aslan (49) ve ev hanımı Yasemin Aslan (47) çiftinin evindeki her birey okullu oldu. 2’si üniversite, 1’i lise olmak üzere 3 çocuğunu okutan baba Alpaslan Arslan’a en büyük mutluluğu ise eşi Yasemin Arslan yaşattı. 29 yıl önce lise öğrenimini tamamlayan Arslan, derslerinde başarılı olmasına rağmen başörtüsü yasağı sebebiyle eğitimine devam edemedi. Evlendikten sonra evi, eşi ve çocuklarıyla ilgilenen Arslan, başörtü yasağının kalkmasına rağmen eğitimine zaman ayıramadı. Oğlu Erkan Bahri Arslan’a hukuk fakültesini kazandıran azimli anne, geçen dönem üniversite sınavına girecek olan kızını motive etmek amacıyla kendisi de ders çalışmaya başladı.

DİLARA’NIN HEDEFİ HUKUK 

Kızının isteksizliği, oğlunun derslerini ağırdan alması, bir de 15 Temmuz olaylarının etkisi altında kalan anne Arslan, üniversite sınavına kızıyla birlikte girmeye karar verdi. Hem kızını teşvik eden hem de kendisi ders çalışan 3 çocuk annesi Yasemin Arslan, kızıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. Her sabah ailesini, okula getirecek olan Alpaslan Arslan da, ‘madem her gün okula geliyorum’ diyerek aynı üniversite aynı fakültede İslam Felsefesi üzerine yüksek lisans yapmaya başladı. Kızıyla aynı sırayı paylaşan annenin hedefi fakültesini bitirmek ardından 2023 seçimlerine katılmak. Dilara Arslan ise aynı fakültede yüksek lisans, ardından ise hukuk fakültesini kazanmayı hedeflediğini kaydetti.

KIZIMLA SINIF ARKADAŞI OLDUM

Kızıyla hazırlık sınıfında aynı sırayı paylaştığını dile getiren Yasemin Arslan "Şimdi mutluyum. Çevremdeki kadınlar beni destekliyor. Bu yaştan sonra meslek endişem yok, ilim öğrenmek istiyorum. Benim için öğreneceğim her kelime bir kazanım olacaktır. Öğrenciliğin tadını çıkaracağım" diye konuştu.

Kızıyla aynı sınıfta tahsil görüyor

Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamak istediğini de kaydeden Arslan, "Basamak basamak gitmek istiyorum. Hazırlık bölümü biraz zorlayıcı, bu sene yoğun bir şekilde Arapça öğrenmemiz gerekiyor. 2023 yılında Meclis’te olmak isterim. Bunun için bir de üniversite mezunu olacağım. Avantajım da var ama daha da olmazsa Dilara hukuk okumak istiyordu. Ona diyorum geç kalmış da sayılmazsın, beni gör. Hiçbir zaman ideallerini gerçekleştirmek için geç değildir. Gücü yettiği sürece 5 yıl sonra tekrar düşünüp hukuk okuyabiliriz" dedi. 

ANNESİ MOTİVE EDİYOR

Dilara Arslan, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu belirterek, çok çalışma imkânı olmamasına rağmen İlahiyat Fakültesini kazandığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Annesiyle birlikte Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gördüklerini aktaran Dilara Arslan, "Annemle okula gitmek çok farklı bir duygu. Annem çalışmayı çok sevdiği için beni de motive ediyor. İlk olarak ilahiyat alanında ilerleyeceğim. Mezun olduktan sonra üzerine bir de hukuk okumak istiyorum" dedi.

"BİZİM EVDE HERKES ÖĞRENCİ"

Alpaslan Arslan, 26 yıl önce Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduğunu hatırlatarak, geçen süre içinde ticaretle uğraştığını belirtti. Arslan, eşi ve kızının İlahiyat Fakültesini kazanması ve her gün ailesini üniversiteye bırakacak olması nedeniyle kendisinin de aynı fakültede yüksek lisans yapmaya karar verdiğini kaydetti.

"İLMİN YAŞI YOKTUR"

"5 kişilik ailemin hepsi öğrenci oldu" diyen Arslan, "Evimiz de yeniden okullu dönemine girdi. Aynı çatı altında öğrenciyiz. İlmin yaşının olmadığını gösteriyor. Ailecek ilim havzası içinde olmakta gurur duyuyorum" diye konuştu. Eşinin ilk başta kızına teşvik amacıyla bu işe başladığını dile getiren Arslan, "Kızımızı çalıştırmak istedi. Ama kendisi de aynı üniversiteyi kazandı. Eşim 29 sene sonra içindeki okuma ukdesini de yerine getirmiş oldu. Başörtüsünden dolayı zamanında okuyamamıştı. Kızım vesile oldu. Eşimi de azminden dolayı takdir ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...