Russell Westbrook yeni kontratıyla NBA tarihine geçti

Düzenleyen: / Kaynak: ESPN
Russell Westbrook yeni kontratıyla NBA tarihine geçti

SPOR Haberleri  / ESPN

ESPN'de yer alan haberer göre Oklahoma City Thunder, yıldız oyun kurucusu Russell Westbrook ile 5 yıllık kontrat uzatma konusunda anlaşmaya vardı.

Kevin Durant'in geçen sezonun başında ayrılmasından sonra takımının komutanı olan ve triple-double istatistiğinde rekorlar kitabını yeniden yazan Russell Westbrook, bunun karşılığını NBA tarihinin en dolgun kontratına sahip olarak almak üzere.

ESPN'den Adrian Wojnarowski'nin haberine göre, kontratının tamamlanmasına 1 sezon kalan All-Star oyun kurucu, 2018-19 sezonundan itibaren başlamak üzere Oklahoma City ile 5 yıllık 205 milyon dolarlık yeni kontratta anlaştı. Totalde önümüzdeki 6 sezonda 233 milyon dolarlık garanti kontrata sahip olan Westbrook, NBA tarihinin en değerli sözleşmesine sahip olan oyuncu konumuna gelecek.

Tarihi bir sezon geçiren, 31.6 sayı 10.7 ribaund ve 10.4 asistlik triple double ortamalarıyla inanılmaz seviyede tamamladığı normal sezonun ardından sezonun en değerli oyuncusu (MVP) da seçilen Westbrook, takımında kalmayı seçti. Oyuncu hakkında gelecek yaz başka takımlara gidebileceği hakkında spekülasyonların olduğu ortamda oyuncu Oklahoma City'ye bağlı kaldı.

Bu Oklahoma City yönetiminin bu yaz attığı 3. büyük imza. Daha önce Paul George'u Indiana Pacers'tan kadrosuna katan ve son olarak da takas yolu ile All-Star forvet Carmelo Anthony'yi alan takım, Golden State Warriors'un domine ettiği Batı Konferansı'nda iddialı bir konuma gelerek adını şampiyonluk yarışındaki takımların yanına yazdırmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: ESPN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...