Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Kerkük'ün tarihinde Kürtler yoktur

Düzenleyen:
Erdoğan: Kerkük'ün tarihinde Kürtler yoktur

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Erzurum'da düzenlenen İl danışma toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da yaptığı konuşmada, "Erzurum, bölgenin en önemli cazibe merkezi. Erzurum'a fuar alanı ve AVM yatırımlarıyla şehre dışarıdan gelenlerin beklentilerini ve şehirde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Erzurum'un tarih boyunca ya kurucu olmuş ya da kuruluşların öncülüğünü yapmış bir şehir olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan 100 yıl önce Erzurum'dan yükselen bir ses tüm milletimize ümit vermiştir. Erzurum Kongresi'nde bir araya gelen delegeler yayınladıkları bildiride Milli sınırlar içinde vatan bütündür parçalanamaz diye haykırdılar. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ana başlıklar şöyle:

"ŞİMDİ YENİ VE DİĞERLERİNDEN ÇOK FARKLI BİR MÜCADELEYE HAZIRLANIYORUZ"

Biz 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Bu mücadeleye dört elle sarılacağız. Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Kandil'de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz onları yer ile yeksan ediyor. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Bedel ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler. TEk terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur.

"SEBEP OLDUKLARI KÖTÜ KOKU ÇOK FAZLA"

Maalesef ülkemizde, 'AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de gerekiyorsa Türkiye batsın' gibi hastalıklı bir zihniyetin içinde olanlar da var. Bunların belki sayıları azdır ama etrafa yaydıkları cüruf, sebep oldukları kötü koku çok fazladır.

"SIKMADIK EL BIRAKMAMALIYIZ"

Şimdiden kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız. Sıkmadık el bırakmamalıyız. Nerede bir aksama varsa bunu gidereceğiz ki Erzurumlu iftihar etsin. Eğitimde sağlıkta ulaşımda adalette emniyette tarımda sporda tüm alanlarda adeta yepyeni bir Erzurum inşaa ettik. Proje ve hizmetlerle Erzurum'un inşaasında önemli projeler bitti. 2023 Türkiye'sinin Erzurum'unu inşaa ediyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Erzurum'un bugün bulunduğu yer henüz hak ettiği yer değildir. Bunu başaracak olanlar hep beraber biziz. Bugün açılışını yaptığımız iki tesisden biri kamunun diğeri özel sektörün. Kamunun tesisi 50 milyonluk bir yatırım. İstanbul'da 3. Havalimanı yapılıyor ama işçi bulunamıyor ve Uzak Doğu'dan işçi getiriliyor. İnsanımızda iş beğenmeme hastalığı var. İş var ama gitmiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GENÇLERE SÖZ

Bu kongrelerde 18 ile 25 yaş arasındaki gençlerimizi yönetimlere alacaksınız diye talimatlarımızı verdik. Genç kızlarımız genç erkekler 18'den 30'a kadar hepinize de ana kademede kongrelerde yer verilecek. Tarihse tarih, insan gücüyse insan gücü, hiçbir eksik kalmayacak. Tek eksiğimiz Erzurum'u türkiye'nin ilk 10 şehri arasına sokma azmi ve kararlılığı. Sadece çıkar kaygısıyla hareket edenlerin bu partide yeri yoktur. FETÖ ve PKK ile yaptığımız mücadelede karşılaştığımız durumlar Türkiye'nin tehlikelere ne kadar açık olduğunu göstermiştir. FETÖ'nün ve PKK'nın ülkemize verdiği zararı dışarıdan gelen hiçbir ordu ve düşman veremezdi.

"KUZEY IRAK'A BUGÜNE KADAR EN BÜYÜK DESTEĞİ BİZ VERDİK"

Suriye'nin kuzeyinde oynanan oyunun büyük darbeler için kuşatma oyunu olduğunu biliyoruz. Biz ne Suriye'de ne de Irak'ta ülkemize saldırmayan hiçbir kesime tavır almadık tam tersine elimizden gelen yardımı yaptık. Kuzey Irak'a en büyük desteği bugüne kadar biz verdik. Yeri geldi kaynakları kesildiği anda imkanlarımızı paylaştık. Bunların karşılığında onlardan hiçbir şey istemedik. Tek beklentimiz hassas çizgilerimizde bize saygı duymaları ve bize rağmen adım atmamalarıydı. Bunu yapmadılar. Madem şartlar değişti öyleyse bunun da bedelini ödeyecekler. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bu meselenin Kuzey Irak'taki Kürtlerle alakası yok. Zira İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmaları bizi üzmüştür. Bu bir şeyi gösteriyor, MOSSAD'la birlikteler. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Bir tek İsrail destekliyor. Mesele, Kuzey Irak'taki diğer kesimlerin hakları ile ilgili. Kerkük tartışmalı bölgedir, bunlar Kerkük bizim diyor. Kerkük'ün taihinde siz yoksunuz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...