Bakan Eroğlu’ndan vatandaşlara aşure ikramı

Düzenleyen:
Bakan Eroğlu’ndan vatandaşlara aşure ikramı

GÜNDEM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde düzenlenen törende 115 milyon TL'lik Selevir Modern Basınçlı Sulama Tesisi’nin temelini attı. Bakan Eroğlu, törenin ardından ilçe meydanında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Çay Belediyesi önündeki meydanda gerçekleştirilen merasimde konuşan Bakan Eroğlu, Ağrı-Doğubayazıt’ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 27 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Bağlan'ı rahmetle anarak şunları söyledi:
"Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle bu gün Sinanpaşa’daki aziz şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimize son vazifemize yapmak için ikindi namazına gideceğiz. Bütün teröristler etkisiz hale gelinceye kadar mücadeleye devam. Unutmayın ki Kuran’da şehitler için 'Allah yolunda öldürülenlere asla ölü demeyiniz. Onlar diridirler siz sezemezsiniz' buyurmaktadır. FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri ile mücadelemizi karlılıkla sürdüreceğiz."

"Toplamda 107 bin dekar arazi modern sulama ile sulanacak"
Temeli atılan tesisten bahseden Bakan Eroğlu "Bugün ayrıca 10 Muharrem Aşure günü. Aşure Günümüzü kutluyorum. Buraya her gelişimizde yağmur yağıyor, bugün de yağıyor ama fark etmez yağmur çamur demeden yatırıma devam ediyoruz. Bugün burada Selevir Modern Basınçlı Sulama Tesisi’nin temelini atıyoruz. 115 milyon TL’lik muazzam bir yatırım olacak. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Selevir Modern Basınçlı Sulama Tesisi ile Çay ilçesinde 89 bin 550 dekar zirai arazi yüksek basınçlı borulu sistemle sulanacak. 98 bin 772 metre boru döşenerek, sanat yapıları inşa edilecek. Çay Barajı’nın tamamlanmasıyla toplamda 107 bin dekar arazi modern sulama ile sulanacak inşallah" dedi.

Bakan Eroğlu’ndan vatandaşlara tasarruf çağrısı
Bakan Eroğlu, bütün vatandaşlara modern sulama sistemleriyle tasarruf yapabileceklerini belirterek “Sizden bir ricam var yağmurlama hatlarını çekin tasarruflu suyu kullanın toprak çoraklaşmasın, tuzlanmasın. Tarlanıza çekeceğiniz boruların yüzde 50'si devletten" ifadelerini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...