Binali Yıldırım: 2018 zor bir yıl olacak

Düzenleyen:
Binali Yıldırım: 2018 zor bir yıl olacak

GÜNDEM Haberleri

Binali Yıldırım, vergi artışıyla ilgili eleştirilere cevap verdi: Zam yapmak makbul bir şey değil... 2018 zor bir yıl olacak. Hasar almadan çıkmamız için bazı tedbirler almak zorundaydık.

Başbakan Binali Yıldırım, bölgede Türkiye’ye rağmen bir operasyon yapmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Operasyonu’nda DEAŞ’a nasıl gereken cevabı verdiyse, şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı yine kararlılıkla vereceğini söyledi. AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Başbakan Yıldırım, FETÖ mensuplarının 15 Temmuz sonrası mahkemelerde “tiyatro” oynadıklarını belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar Türk adaleti, yargının, kanunların izin verdiği en ağır cezayı bunlara verecek. Mahkemelerde alay etmelerinin onlara hiçbir faydası yok. Onları, ağa babası Pensilvanya’daki terör başı da kurtaramaz. Yüce Türk adaleti, onların yakasını bırakmayacak” dedi.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun dış politikayı da beğenmediğini aktararak, “Eğer iktidar olursa herkesi kucaklayacak, barışacakmış. ‘Terörü 4 yılda bitireceğim.’ diyor. Kılıçdaroğlu hâlâ Anayasa’nın değiştiğini, artık seçimlerin 5 yılda bir yapılacağını bile bilmiyor. Nasıl bitirecekmiş? Yanında taşıdığın FETÖ’cülere, PKK sevicilerine, DHKP/C destekçilerine rica mı edeceksin? ‘Terör yapmayın mı?’ diyeceksin?” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada ise PKK ile çok ciddi mücadelede bulunduklarını ifade etti. Yıldırım, “Geçtiğimiz yıllarda, yılda 3 binin üzerinde genç dağa çıkarılıyordu o bölgemizde. Şu anda 3-5 tane bile bulamıyorlar” dedi. Binali Yıldırım, vergi artışıyla ilgili eleştirilere de cevap verdi: “Zam yapmak çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları ortada. Son bir yıldan itibaren savunma sanayinde çok ciddi gelişmeler sağladık, çok ciddi ihtiyaçlarımız var. 2018; 2015’te turizmdeki kayıplarımız, 2016’daki kayıplarımız, darbe dolayısıyla yaşadıklarımızın birikimidir. 2018, zor bir yıl olacak. O zorluktan hasar almadan çıkabilmek için bazı tedbirleri almak zorundaydık, bu tedbirleri alıyoruz ama 2019 ve sonrası için daha güçlü şekilde gireceğiz ve büyük hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...