Tarım Bakanı: 80 milyonun protein oranını artırmak lazım

Düzenleyen:
Tarım Bakanı: 80 milyonun protein  oranını artırmak lazım

Ekonomi Haberleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Fakir halkı koruyacaksın, üreticiyi koruyacaksın” dediğini belirterek, 80 milyon tüketicinin aldığı protein oranını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hayvan Borsası’nın açılışına katıldı. Törende konuşan Bakan Fakıbaba “Her zaman üreticinin de, tüketicinin de yani tüketiciyle üretici arasında bulunan sanayicinin de, ihracatçıya da, ithalatçıya da örnek olacağız. Biz her zaman onların yanında olacağız. Niye 80 milyon tüketicim var benim, 80 milyon kardeşim var benim. Onların mutlaka ve mutlaka aldığı protein oranını arttırmamız lazım. Bizim torunlarımızın et yemesi lazım, bizim torunlarımızın daha fazla süt alması lazım, daha fazla protein alması lazım, bunu hep beraber fedakârlık yapacağız” dedi. 
Fakıbaba, gıda güvenliği konusundaki çalışmalara da değinerek bu alanda çiftçileri ve üreticileri teşvik edilip desteklediklerini aktardı. “Kimyasal gübre, toprağa ve yer altı su kaynaklarına zarar veriyor. Organik gübre kullanımıyla bunun önüne geçilebilir” diyen Fakıbaba, şöyle devam etti: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak organik gübre üreten arkadaşlarımızı destekliyoruz. Kendimiz de üretiyoruz. TİGEM çiftliklerinde üretimimiz var. Çok kısa sürede organik gübre üretiminin çok daha fazla artacağını düşünüyorum. Halk, gıda güvenliği olan tüketim istiyor. Bu bağlamda halkın isteğine ayak uydurmak zorundayız. İnanıyorum ki kısa sürede organik gübre ve organik tarım Türkiye’de önemli bir yer tutacaktır.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...