Destekler tuttu, borsada 101 bin çalışıyor

Düzenleyen:
Destekler tuttu, borsada 101 bin çalışıyor

Ekonomi Haberleri

Aralık 2016’da başlayan yükseliş trendini 9 ay devam ettiren ve bu süreçte yaklaşık yüzde 50 değer kazanarak 110.531 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan borsa, eylülde yüzde 6,5 değer kaybetti.

Artan jeopolitik riskler ve kâr satışlarının etkisiyle eylülde düşüşe geçen BIST 100 endeksi, analistlerin destek olarak nitelendirdiği 101 bin seviyesinden gelen tepki alımlarıyla toparlandı ve 103 bine yakın seviyelerden haftayı tamamladı. Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan “Beklenmedik bir risk gerçekleşmediği sürece, Borsa İstanbul ve diğer TL varlıkların çok sert bir şekilde satılması için yeterli argüman olmadığını düşünüyoruz. Gelecek yıla yönelik özellikle enflasyon ve faizlerde düşüş beklentisi, yeniden risk iştahını destekleyecektir. Borsada 95 bin-100 bin aralığı görülse dahi, kalıcı trende dönüşmez. Yılın son bölümü için hâlâ yeni zirve denemesi ihtimali devam ediyor” dedi. İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da, şunları söyledi: Endekste tekrar güçlenmekten bahsetmek için 105 bin seviyesinin üzerine yerleşmesi ya da düşüşün dengeye oturması gerekir. 101 bin desteğinin kırılması durumunda, satışlar 96 bin seviyesine doğru derinleşebilir. Buralar, uzun vadede güçlü şirketlerde alım fırsatı olur.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...