Limonu yemek dışında kullanabileceğiniz 8 öneri

Düzenleyen:
Limonu yemek dışında kullanabileceğiniz 8 öneri

SAĞLIK Haberleri

Limonun çok yönlü bir besin olduğunu çoğumuz biliyoruz. Sayısız yiyecek ve içecek tariflerinde kullanılmasının yanı sıra birçok farklı faydası da var. Limonun mutfak dışı kullanım alanlarını ne kadar biliyorsunuz? İşte limonu besin olarak tüketmek dışında; günlük hayatınızı kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz yöntemler...

Çok amaçlı limonlu temizleyici

Bir limonun kabuğunu soyun ve 150ml sirke ile soyduğunuz kabukları bir gece bekletin. Sabah 150ml su eklediğiniz karışımı sprey başlıklı bir şişeye koyun ve bu suyu evinizi temizlerken kullanın.

Kesme tahtasını limonla temizleyin

Kesme tahtalarınızı deterjan ile temizlemek yerine ikiye böldüğünüz limonu sünger gibi kullanarak kesme tahtanızı temizleyebilirsiniz. Bu işlemi 2 kere tekrarlayın.

Beyazları limonla beyazlatın

Beyaz çamaşırlarınızı karbonat ve limon suyu karışımına yatırarak daha da beyazlatabilirsiniz. Çamaşırlarınızı bu işlemden sonra makinede yıkayabilirsiniz.

Limonla manikür

Tırnaklarınızı güçlendirmek için harika olan bu yöntem için, ılık bir suya yarım limon suyunu ekleyın ve tırnaklarınızı 10 dakika bu suda bekletin.

Çillerinizden limonla kurtulun

Limonu cilt lekelerine ve çillerinize uygulayarak onlardan kurtulabilirsiniz. Bir limonu ikiye kesin ve yüzünüze sürün bir kaç dakika sonra ılık su ile yıkadığınız yüzünüzü nemlendirmeyi unutmayın.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...