Katalonya 48 saat içinde bağımsızlığını ilan edebilir

Düzenleyen:
Katalonya 48 saat içinde bağımsızlığını ilan edebilir

DÜNYA Haberleri

İspanyol polisi ve jandarması yasa dışı olduğu açıklanmasına rağmen Katalonya'da bölgesel yönetimin yapmak istediği bağımsızlık referandumuna Türkiye saati ile 10:00'da başladı...Katılımın çok yüksek oranda olması beklenen bağımsızlık referandumunda, evet çıkası durumunda 48 saat içerisinde bağımsızlığın ilan edilmesi bekleniyor.

İspanya’nın Katalonya özerk yönetimi, yasa dışı olduğu açıklanmasına rağmen bugün bağımsızlık referandumu yapmaya çalışıyor. Referandum başlaması olayları da beraberinde getirdi. İspanyol güvenlik birimlerinin sert müdahalesi söz konusu, İspanyol polisi ve jandarması, Katalonya'daki bağımsızlık referandumuna izin vermedi, oy kullanılmak için hazırlık yapılan merkezlere baskınlar yapılıyor. Madrid yönetimine bağlı polis ve jandarmaların seçim merkezlerine yönelik müdahaleleri devam ederken, seçim merkezlerinin önünde bulunan herke genç yaşlı, kadın erkek olarak ayırt edilmeksizin müdahaleye maruz kaldı. Katalonya özerk yönetim hükümeti ise halka sürekli olarak referanduma katılma çağrısı yapıyor. Katalonya hükümeti, 2 bin 315 yerde oy kullanılacağını açıklarken, bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütlerinin başlattığı girişimle, oy kullanılacak yerler arasında bazı okullar da gösterildi.

Öte yandan katılımın çok yüksek oranda olması beklenen bağımsızlık referandumunda, evet çıkası duruunda 48 saat içerisinde bağımsızlığın ilan edilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...