Erdoğan sert çıktı, 'El ele verip Mursi'yi devirdiler'

Erdoğan sert çıktı, 'El ele verip Mursi'yi devirdiler'

DÜNYA Haberleri

Başbakan Erdoğan, Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı yapılan darbeye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra ile bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Mısır'da yaşananlara değinen Başbakan Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili Türkiye'ye sığınma talebi gelmediğini söyledi. Mısır'da bir an önce seçimlere gidilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: "4 yıl öncesine kadar Mısır'da tek partili dönem vardı ve dikta söz konusuydu. Mısır, 30 yıl bununla yaşadı. Fakat 1 yıl öncsinde yapılan seçimle yüzde 52 gibi bir oyla seçilen bir cumhurbaşkanı var. 1 yılın sonunda bazı gruplar beğenmedik diyorlar ve ordu devreye giriyor. Ordunun başındaki genelkurmay başkanı aynı zamanda savunma bakanı. Savunma bakanı da geçici cumhurbaşkanı da Mursi'nin göreve getirdiği kişiler. İşbirliğiyle darbe yaptılar. Darbeciler halkası içerisinde yer alacaktır bu hareket. "Mursi'nin de hatası var" gibi yaklaşımlar dürüst yaklaşımlar değil.
Her siyasetçi hata yapabilir. Benim de yanlışlarım olabilir ama bunu düzeltmek egemen güçlerin görevi değildir. Hesabı halk sorar. Bunu alkışlamamız mümkün değildir. Ülkemizde alkışlayanlar var ama biz alkışlayanlardan olmayacağız.
Türkiye'ye sığınma gibi bir talep, teklif oldu mu? Hayır, bize şu ana kadar böyle bir teklif gelmiş değil, böyle bir teklif şu ana kadar söz konusu da değil.
Mısır'daki mevcut yönetimin yapması gereken şey en kısa zamanda seçime gitmektir. Sandıktan başka yol demokrasilerde yer almaz."
Mısır'da yayımlanan El Ahram gazetesinde yer alan bir haberde, ordunun Mursi'ye Mısır'ı terk ederek Türkiye, Katar ya da Yemen'e gitmesinin teklif edildiği Mursi'nin ise bunu reddettiği iddia edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...