Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ümidini kaybeden hastalara ümit oldu

Düzenleyen:
Ümidini kaybeden hastalara ümit oldu

YAŞAM Haberleri

Şimdiye kadar sayısız hastanın yüzünü güldüren plastik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Karaaltın “Hayat kurtarmaya paha biçilemez” diyor.

Damla Peker ANKARA - Kimisi yaptığı makinede elini kaybetti, kimisi trafik kazası sonucu alev topuna dönen araçtan vücudunun yüzde 75’i yanmış bir şekilde kurtuldu. Kimisi Suriye’den DEAŞ’tan kaçtı, kimisi ise 15 Temmuz darbe teşebbüsünde hainlerin elinden milleti kurtardı ama hayatı kâbusa döndü. İşte tüm bu hayatlara dokunan bir kişi vardı: Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Prof. Mehmet  Veli Karaaltın. Sayısız hayat kurtaran, çok sayıda insanı ücretsiz tedavi eden Irak Türkmeni Karaaltın “Microcerrahi benim için bir tutku. Her ameliyata heyecanla giriyorum. İnsanı sağlığına kavuşturmak, ona bir şeyler katmak paha biçilemez” dedi. Karaaltın, hayatına dokunduğu binlerce insanın hikâyelerini bir kitapta topluyor. “Geleceğin plastik cerrahlarına rehber olsun” diyen Karaaltın, “Doktorların en büyük eksiği empati yapamamaları. Hastanın içinde ne fırtınalar kopuyor, biz bilmiyoruz. Dolayısıyla empati yapmak lazım. Kitabı bunun için yazıyorum. 17 yılın birikimi olacak. İngilizcesini de hazırlayarak bir anlamda dünyaya Türkiye’yi tanıtacağız” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...