Sonbahar geldi ama çiçekler hiç gitmedi!

Düzenleyen:
Sonbahar geldi ama çiçekler hiç gitmedi!

YAŞAM Haberleri

Çarşı, pazar, market, tüketicileri alışverişe yönlendiren gizli ve açık sinyallerle dolu. Her indirime giren ürünü ucuz zannederseniz, ‘şu kadar alışverişe bu hediye’ anonslarına kanarsanız bütçe büyük açık verir...

CANAN ERASLAN - Hava sıcaklıkları sebebiyle sonbahar daha ‘yumuşak’ geçecek derken, âdeta kış geldi. Mevsimlik ceketler bile yetmez oldu. Tıpkı kıştan yaza geçişte ilkbaharı atladığımız gibi, şimdi de sonbaharı atlayarak direkt kışa giriş yaptık. Pastırma yazıydı, ani yükselen sıcaklıklardı derken, ekim ve kasım aylarında çok sıcak günler yaşayacağız belki ama, artık kışlıkları çıkarma, eksikleri alma zamanı... Gerçi vitrinlerde sonbahar ve kış giysileri daha ağustos ortalarından itibaren başladı ama alışveriş asıl şimdi hızlandı. Bazı mağazaların yazlıkları tüketmek için yaptıkları ekstra indirimler, gelecek senenin yazı için küçük bir hazırlık olsa da asıl hareket kışlıklarda.... Bu yılki modanın temel noktaları neymiş diye bakarken, -bakarken biraz alışveriş yaptım ya neyse- paylaşabileceğim epey detay bulduğumu söyleyebilirim.
Başlıkta da söyledim; yazlıklarda olduğu gibi kışlıklarda da çiçekler hep ön planda. Trikoları, pardösüleri, botları görmesek, modellerin ‘kışlık’ olduğunu anlamak pek de mümkün olmayacak sanki. Çünkü modeller yine canlı, yine çiçekli, yine cıvıl cıvıl. Yazın beyaz üzerine işlenen kocaman çiçek desenleri, sonbahar ve kış modellerinde siyah, gri, lacivert ve taba renklerin üzerinde. Ve tabii bir de bordo. 

Gül, sümbül, lale
Elbise ve eteklerde otantik desenlerin bolca kullanıldığını söyleyebilirim. Bir halı desenini alıp kumaş yapmış, ondan da etek dikmişler gibi ama çok güzel duruyor doğrusu. Etek ve elbiselerde 70’li, 80’li yılların pilileri az da olsa yeniden önümüze çıkmaya başladı ve iyi de oldu.
Sonbahar geldi ama çiçekler hiç gitmedi!
Yaz yine gelecek
Dün ayakkabı markası Beta’nın Garaj Günleri vardı. Uğramamak olmazdı. Gitmişken yeni modellere de göz attım. Markanın renk ve çiçek teması kışın da dikkat çekici. Botlarda bile çiçek var. Ayrıca ‘platform topuk azaldı’ endişemiz de bu yılki modellerde epey giderilmiş doğrusu.

Kotlar klasik çizgiyi geçti
Hızlı moda markası Koton’un Fahriye Evcen imzalı jean koleksiyonunda özellikle kot montların sırtına tamamen işlemeli ve eskiden kovboy tabir ettiğimiz püskül detayları eklenmiş. Kot pantolonların paça boyu, ön kısa, arkaya doğru uzayan ilginç bir model almış. Uzun boylularda, yüksek topukla şık olabilir. Pantolonların dar paçalı olanlarında ise bilekte yine bir gül çizilerek çiçek desen bütünlüğü sağlanmış durumda.

- Kazaklarda taşlar ve işlemeler bolca kullanılmış. Hırkaların biraz daha uzadığı dikkat çekiyor. Bu yıl hem triko hem kumaş yelekler birçok vitrinde var. Kapüşonlu yelekler, pantolon ve gömleğin üzerine kullanılan kumaş ve klasik kesimli yelekler epey moda. Triko elbiseler de geçen yıl olduğu gibi bu yıl vitrinlerde sıkça karşımıza çıkacak gibi görünüyor.
- Renk derseniz, aslında cevabı ‘hepsi’ olacak. Trikolarda deniz mavisi, lacivert, gri ve taba ağırlığı dikkat çekici. Nefti yeşili siyahla, laciverti ise yanık turuncuyla har-manlamış birçok tasarımcı.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...