Altın tahvili ile herkes kazanacak

Düzenleyen:
Altın tahvili ile herkes kazanacak

Ekonomi Haberleri

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı, bugün Ziraat Bankası şubelerinde başlıyor.

81 ildeki 331 şubede, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası (senetler) talep toplama işlemleri gerçekleştirilecek. Başbakan Binali Yıldırım, “Hazine Müsteşarlığımız tarafından yastık altında bulunan altınların ekonomimize kazandırılması yönünde ilk adım bugün atılıyor. Piyasa değeri 300 milyar TL’yi bulduğu tahmin edilen altın tasarruflarının değerlendirilmesi için Hazine, uzun zamandır çalışıyordu. Şimdi tahvil satışları ile vatandaşımız hem kendi kazanacak hem de ekonomisine katkı sunacak. Hazine, yıllık yüzde 2,4 oranında getiri sağlayacak. Vatandaşlarımızın tasarrufu olan altınlar sisteme çekilerek, ülkemizin iç kaynakları artırılacak. Böylece Merkez Bankası’nın rezervleri güçlenecek, kredi ve mevduat oranları üzerindeki baskı hafifleyecek. Çünkü ekonomimizin büyümesi için ihtiyaç duyulan kaynak ihtiyacında dışa bağımlılık azalacak. Ekonomide çarklar daha da hız kazanacak” dedi.

NASIL İŞLEYECEK?
Altınlar hiçbir iskontoya tabi tutulmaksızın saflığı oranında birebir kabul edilecek olup, yatırımcılar hiçbir kayba uğramayacak. Başvuru için alt tutar sınırlaması bulunmayan bu uygulamada, teslim edilen altın karşılığında müşterilere hesap cüzdanı verilecek. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilecek bu senetlerden elde edilecek kazançlar üzerinden herhangi bir vergilendirme söz konusu olmayacak. Yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu senetler karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek, altın yatırımlarına kazanç sağlayabilecek, bu kazançlarını senedin vadesinden önce işlemiş geliri ile alabilecek. 

İLK OLARAK HANGİ İLLERDE?
2-6 Ekim arasında yapılacak olan ilk talep toplama işlemleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak’ta gerçekleşecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...