Ünlü televizyoncu Mesut Yar'a 'kiralık kasa' şoku

Ünlü televizyoncu Mesut Yar'a 'kiralık kasa' şoku

MAGAZİN Haberleri

Ünlü televizyoncu Mesut Yar'ın eşi Ferda Yar kiralık kasası kendisinden habersiz çilingirle açıldığı gerekçesiyle bankadan davacı oldu.

İstanbul, Etiler'de bir banka şubesinde yaşanan olay iddialara göre şöyle gelişti: İsmi açıklanmayan bir müşteriye, yanlışlıkla ünlü televizyoncu Mesut Yar ve eşi Ferda Yar'ın ortak kullandığı kiralık kasanın numarası verildi. Kasasındakileri almak için gelen müşteri, kilidi açamayınca yardım istedi. Numaranın yanlış verildiğini bilmeyen görevliler, çilingire açtırdılar. Açılan kasadakileri bir torbaya dolduran müşteri bankadan ayrıldı. Ancak eve gittiğinde aldıklarının kendisine ait olmadığını fark eden müşteri, tekrar bankaya geldi ve bir tutanakla iade etti. Yetkililer yapılan yanlışlığı bildirmek için Ferda Yar'ı bankaya davet etti. Ferda Yar'a, görevliler, "Eşyalarınızda, eksik var mı?" diye sordu. Ancak Yar, kasasını açan kişinin kimliğinin açıklanmasını ve teslim tutanağının verilmesini istedi. Banka müşteri gizliliği nedeniyle bu talebi yerine getirmeyince "Teslim tutanağında geri getirilen eşyalarımın listesi var. Tutanağı görmeden kasamda eksik olup olmadığını anlayamam" dedi. İhtar çeken Yar, sonuç alamayınca dava açtı. Genç kadın, tutanağın gelmesi ve üçüncü kişinin davaya dahil edilmesini istedi. Tutanakta çıkanlar arasında eksiklik bulunması durumunda ise doğacak haklarının saklı kalması kaydıyla 20 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu.
Eşimle tartıştık
Ferda Yar, "Kasayı eşimle birlikte kullanıyorum. İçinde yalnızca benim değil, eşime ait özel eşyalar da bulunmaktadır. Uzun yıllardır maaşımın yattığı bankaya güvendiğim için kiralık kasayı da oradan kiraladım. Bu konuda eşimi de ikna ettim, bu olay yaşanınca da eşime karşı mahcup oldum, tartışma yaşadım. Uzun yıllar gazetecilik yapan bir kimsenin kullandığı kasada önemli belge ve bilgilerin de bulunma olasılığı düşünüldüğünde kiralık kasanın çilingir vasıtasıyla açılması ve bir başka kişiye teslim edilmesi kabul edilemez" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...