Güney Kıbrıs, Türkçe'yi yasakladı

Güney Kıbrıs, Türkçe'yi yasakladı

GÜNDEM Haberleri

Rum Meclisi, Güney Kıbrıs'ta yayınlanan her türlü yazılı belgede Kıbrıs'taki yerleşim yerlerinin Türkçe isimlerinin kullanımını yasakladı.

Rum Meclisi'nin dün onayladığı yasa uyarınca, Güney Kıbrıs'ta yayımlanan her türlü kitap, harita ve diğer belgelerde, yerleşim yerlerine sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti" tarafından verilen isimler dışında Türkçe dahil hiçbir isim artık kullanılamayacak. Rum Meclisi'nde onaylanan bu yasayla birlikte değiştirilmiş yer isimleri içeren hiçbir belge, harita ve benzeri belgeler artık Güney Kıbrıs'ta basılamayacak. Bu gibi materyallerin dolaşıma sokulamayacağını ifade edilirken bunların ithal edilemeyeceği, aksini uygulayanlara ceza verileceği aktarıldı. Emekçi Halkın İlerici Partisi Milletvekili Aristos Damianu, konuya ilişkin açıklamasında, "işgalle ilgili en kötü şeyin alışkanlıklar olduğunu" belirterek, örnek olarak "yasadışı havaalanı Timbu" yerine "Ercan" ifadesinin kullanılmasını gösterdi. Damianu, Rum basın mensuplarını uyardı ve yasanın geçmesinin ardından "Ercan" ifadesinin kullanılmasının suç unsuru teşkil edeceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...