İstifa eden amiral, Türkiye'de darbe için dua etti

- Güncelleme:
İstifa eden amiral, Türkiye'de darbe için dua etti

GÜNDEM Haberleri

Perinçek'in sahibi olduğu gazetede yazan istifacı amiral Türker Ertürk, Mısır darbesine değindiği yazısında Türkiye'de darbe olması için dua etti.

Deniz Harp Okulu Komutanlığından istifa ettikten sonra Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesinde yazmaya başlayan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Mısır'daki darbeye övgüler dizdikten sonra "darısı başımıza" diye dua etti. Bugünkü köşe yazısının başlığını da bu şekilde atan Ertürk, "Mısır'daki darbenin de 'darbe' değil gerçek halk hareketi olduğunu" iddia etti. İşte skandal yazıdan bölümler: ERDOĞAN'IN RUH İKİZİ Mursi'yi gerçekten iyi tanıyabilmek için Erdoğan ile beraber düşünmemiz gerekir. Birbirlerinin ruh ikizleridir dersek yanlış olmaz. Mursi de Erdoğan da demokrasiyi amaç değil araç olarak, yani hedefe ulaşıncaya kadar binilecek tramvay olarak görmüşlerdir. İktidar aygıtını ellerine geçirince tek amaçları, daha fazla otoriter bir yönetim kurmak ve muhaliflerinin demokratik taleplerini görmemek olmuştur. Her ikisinin de siyasi görüşü siyasal İslam olup devleti mümkün olduğu kadar daha fazla Islamileştirmeye çalıştılar. ikisinin de milli egemenlik kavramı çağdışıdır ve demokrasi anlayışlan sadece sandıktan ibarettir. Halbuki sandık, demokrasinin en önemli enstrümanı değildir. Dini istismar etmek ve seçimler öncesinde para, yiyecek malzemesi ve erzak dağıtımı yoluyla oy çalmak ortak yaklaşımlarıdır.
"ERDOĞAN'I ÇOK ÜZMÜŞ"
Mısır'da halk hareketi sonucunda Mursi ve Müslüman Kardeşlerin devrilmesi, sanırım Erdoğan'ı çok üzmüş ve kendi akıbeti açısından derin bir düşünceye sevk etmiştir. Çünkü Erdoğan gençliğinden beri Müslüman Kardeşler örgütüne sempati duyan, Mısır'da ve diğer Arap Baharı ülkelerinde iktidara gelmelerini alkışlayan bir konumda olmuştur. Ayrıca Mursi'nin, iktidara geldiğinden beri Erdoğan ve AKP ile akıl alıp akıl verme ve yol haritası çizme ilişkisi içinde olduğu herkesin malumudur.
MISIR'DAKİ DARBE DEĞİL
GERÇEK HALK HAREKETİYMİŞ
Mısır'da Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasına yol açan müdahale bir darbe değil, gerçek bir halk hareketidir ve devrimdir. Umarım, sonraki gelişmeler Mısır halkının yararına olur. Durumun aynı zamanda emperyalizmin yönlendirmesine de açık olduğunu bilmemiz gerekir.
"DARISI BAŞIMIZA"
Ülkemizde Erdoğan 11 yıllık icraatlarına karşı birikimin bir sonucu olan halk hareketini hunharca ve vahşice bastırmaya çalışıyor, halkı birbirine düşürüyor, eli sopalı militanlarını halk hareketinin üzerine gönderiyor, rüşvetle ikna edilmiş ve bindirilmiş kıtalar ile karşı mitingler düzenliyor, antidemokratik yüzde 10 barajında diretiyor, Suriye'de eli kanlı El Nusra teröristleriyle işbirliği yapıyor, diktatörlük peşinde koşuyor ve en son seçimlerde yüzde 49,83'le çıktığı için buna bizim milli irade ve demokrasi dememizi istiyor!
Mursi diktatörünün bir halk hareketi ile devrilmesi bize gösteriyor ki, Doğu Akdeniz'in güneyinde demokrasi şimdilik satıh yapmaya ve yüzünü göstermeye başladı.
Darısı başımıza, Doğu Akdeniz'in kuzeyinde bulunan ülkemizde olması...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...