Mısır'da asker halkı bombaladı, karşıt gruplar çatışıyor

Mısır'da asker halkı bombaladı, karşıt gruplar çatışıyor

DÜNYA Haberleri

Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı. 6 Ekim Köprüsü'nde ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Sina'da 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı. 6 Ekim Köprüsü'nde ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır'da halk Cuma namazı sonrası Muhammed Mursi'ye destek için sokaklara döküldü. Onbinlerce insan Mursi'ye destek için Nasır City bölgesindeki Rabia El Adeviye Camii önünde toplandı. nbsp;Mursi'nin memleketi olan Zagazig'de Mursi'yi desteklemek için çıkan protesto gösterilerinde onlarca kişi yaralandı.
GÖSTERİCİLER MURSİ'NİN TUTULDUĞU BİNAYA YÜRÜDÜ
Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler taraftarı göstericilerin devrik lideri Muhammed Mursi'nin tutulduğu askeri binaya doğru yürüdüğü bildirildi. Göstericilerin ise binaya yaklaştığı anda askerler tarafından ateş açıldı: 6 kişi hayatını kaybetti.
TANKLAR GÖSTERİCİLERİN TOPLANDIĞI BÖLGEYE İLERLİYOR
Mursi destekçisi vatandaşların toplandığı Nanha bölgesinde, askeri tankların hareketlendiği görüldü.
MURSİ'YE DESTEK VERENLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI: 6 ÖLÜ
Mısır'ın başkenti Kahire'deki darbe karşıtı gösteriler sırasında ordu göstericilerin üzerine ateş açtı.
El Cezire televizyonunun son dakika haberine göre Kahire'nin Harms bölgesinde Mursi taraftarlarının üzerine açılan ateş sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti.
MISIR ŞURA MECLİSİ FESHEDİLDİ
Mısır Devlet Televizyonu, Şura Meclisi'nin feshedildiğini duyurdu.
6 EKİM KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Muhammed Mursi'yi destekleyen göstericiler, Giza bölgesinden Mısır Devlet Televizyonu'na doğru yürüyüşe geçti.
Mısır'da askeri darbenin ardından meydanları terk etmeyen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarı göstericilerle askeri müdahaleyi destekleyenler arasında 6 Ekim Köprüsü üzerinde ve radyo-televizyon binasının önünde çatışmalar yaşanıyor.
Görgü tanıkları sivil kıyafetli polislerin ve suç grubu "Baltacılar"ın da çatışmaya karıştığını iddia ediyor.
Zaman zaman silahların ve molotof kokteyllerinin de kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
Orduya ait 3 helikopter Tahrir ve çevresinde dolaşırken, devlet televizyonu binası önünde bulunan binlerce Mursi destekçisinin orduya 2 saat süre verdiği, ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...