'Doğru görmezsek müdahale ederiz'

Düzenleyen:
'Doğru görmezsek müdahale ederiz'

Ekonomi Haberleri

“Varlık Fonu 200 milyar dolara koşuyor. Artık daha büyük projeleri finanse edeceğiz. Fonun doğru görmediği şeyler olursa müdahale düşünülebilir.”

Türkiye Varlık Fonu büyüdükçe maliyetler düşecek, Türkiye daha az masrafla daha fazla projeye imza atmış olacak. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Himmet Karadağ, fonun önümüzdeki dönemde ulaşacağı 200 milyar dolar büyüklükle, devler ligine gireceğini söyledi. Fonun büyüklüğü sayesinde daha kolay ve ucuz finansman bulacağını, böylece dev projelere daha fazla kaynak aktarabileceğini söyleyen Karadağ, Fona aktarılan varlıkların değerinin yukarı taşınacağını, bunun yanında yeni varlıkların kendini ispat ettikten sonra devrinin mümkün olacağını ifade etti. Karadağ “Borsa İstanbul, THY, Ziraat, Halkbank devredildi. Onların yönetim kurulları, karar mercileri devam edecek. Çok sert özelleştirmelerde bile yönetimlerin değişmediğini görürsünüz. Garanti, Türk Telekom, Denizbank defalarca el değiştirdi ama yöneticileri değişmedi. Fonun doğru görmediği şeyler olursa müdahale olabilir” dedi. 
KÂRA GEÇECEKLER
Borsada belli büyüklüğün üzerindeki şirketlerin kredilerinin menkul kıymete çevrilerek kur ve faiz risklerinin azalacağını söyleyen Karadağ “Böylece kâr yüzü görmeyenler kâra geçecek. Böylece yatırımcı da iş adamı da kazanacak.” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...