Bal gibi kongre

Düzenleyen:
Bal gibi kongre

Ekonomi Haberleri

Balparmak’ın platin sponsorluğunda 29 Eylül tarihinde başlayan 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, İstanbul Kongre Merkezinde devam ediyor.

Balparmak’ın platin sponsorluğunda 29 Eylül tarihinde başlayan 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, İstanbul Kongre Merkezinde devam ediyor. Arıcılık alanında dünyanın en büyük organizasyonu olarak kabul edilen ve Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı kongrenin açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba gerçekleştirdi. Bakan Fakıbaba, Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak ile beraber  Balparmak’ın standını da gezdi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Özen Altıparmak, burada yaptığı açıklamada, Apimondia’nın bu yıl ülkemizde yapılmasının Türk arıcılığının gelişmişliğinin ve uluslararası düzeydeki saygınlığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Altıparmak “Ülkemizin dünyada en zengin floraya sahip coğrafyalardan biri olması ve yüzde 90’ı ülkemizde üretilen çam balımız önemli ayrıcalıklarımızdır. Arı, yalnızca bal için değil... Ondan da önemlisi, çevrenin korunması ve tarımsal sürdürülebilirlik için de çok değerli ve vazgeçilmez. Bu nedenle Balparmak olarak üzerimize düşeni yapıyor, sektörümüzün bilimin ışığında gelişimine öncülük ediyoruz. Bu önemli kongrenin, sektörümüzün geleceğini aydınlatmasını diliyorum” diye konuştu.
450’DEN FAZLASI ANALİZ EDİLDİ 
Kongre kapsamında düzenlenen Dünya Arıcılık Ödülleri 2017 yarışması için dünyanın birçok ülkesinden gelen 450 bal numunesinin analizleri, arı ürünleri alanında dünyanın en büyük laboratuvarı olduğu ifade edilen Balparmak AR-GE Merkezi Laboratuvarı’nda analiz edildi. Laboratuvar test cihazları ve uluslararası analiz metotları kullanılarak kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik, mikroskobik ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi açısından en az 92 parametrede analiz edilen ballar, jüri değerlendirmesinin ardından Dünya Arıcılık Ödülleri kapsamında ödüllendirilecek. Balparmak AR-GE Merkezi, kongre kapsamında İstanbul’a gelecek 600 bilim insanına da 4 Ekim’de ev sahipliği yapacak.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...