Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu da yurt içi değişim programı

Düzenleyen:
Bu da yurt içi değişim programı

EĞİTİM Haberleri

Yurt dışına gitmek yerine gençlerin kendi ülkesinde bulunan zenginlikleri tanıması için Türk Kültür Vakfı başarılı işlere imza atıyor. Kültürlerarası hareketlilik ve öğrenme alanında faaliyetler yürüten Türk Kültür Vakfı (TKV), birlikte yaşama iradesi ve yeteneğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği ‘Türkiye Kardeşleri Yurt İçi Değişim Programı’ tam not aldı.

Mahmut Özay
Türkiye’nin 9 farklı şehrinde öğrenciler hiç tanımadığı ailelerin yanında kalarak bir hafta geçirdi. 14-16 yaş aralığındaki 200 öğrenci için yapılan bu proje ile öğrencilerin farklı kültürleri tanıması ve ülkemizin zenginliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Bütün bu öğrenciler bir haftanın ardından gördüklerini diğer arkadaşlarına aktarması için ise Nevşehir zirvesinde bir araya geldi. Birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı toplantıda TKV Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mete Fanuscu “Medeniyetin beşiği bu kadim topraklarda Türkiye Kardeşleri Programı’nı hayata geçirdik. Kendi toplumunun dinamiklerini deneyimsel şekilde kavrayan katılımcılarımız, aktif vatandaşlık bilinciyle donandılar” dedi. Bu deneyimi yaşayanlardan Ozan Gürbüz (16) Adana’dan Edirne’ye gitti. Gürbüz “Hiç tanımadığımız bir ailede kalma fikri önce korkutucuydu. O aileyle tanışınca bütün olumsuzluklar geçti. Onların çocuğu oldum. Tanımadığım insanlarla konuşma fırsatı buldum ve öz güven kazandım” diye konuştu.
Erzincan’da yaşayan Mine Çetin (17) ise Bursa’da ilk defa denizle tanıştı. Çetin “Önce gitmek istemedim, ardından ailem zorladı. Yeni bir aile ortamı beni müthiş korkutuyordu. Ama yanılmışım, hiç tanımadığım yanlarımı öğrendim” dedi. TKV’nin 3 yıl önce 21 kişiyle başladığı proje her geçen gün büyüyor. Tamamen gönüllülerden oluşan programın en büyük destekçisi öğretmenler ve aileler... 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...