32. kattan katliam

Düzenleyen:
32. kattan katliam

DÜNYA Haberleri

22 bin kişinin katıldığı konser alanına bir otelden ağır silahlarla dakikalarca ateş açıldı. 58’den fazla kişinin öldüğü, 500 kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi

ABD’nin Las Vegas kentindeki Route 91 Harvest isimli konsere gelenlere silahlı saldırı düzenlendi. Ülke tarihin en büyük saldırısı, saat 22.00 sularında country müzik şarkıcısı Jason Aldean’ın sahne aldığı sırada gerçekleşti. Yaklaşık 22 bin kişinin geldiği konser alanında, Aldean’ın şarkı söylediği sırada silah sesleri duyuldu. Konsere katılanlar, ilk başlarda havai fişek atıldığını zannederek eğlenmeye devam etti. Silah sesinin kesilmemesi ve konser alanında vurulanları görenler panik hâlinde kaçmaya başladı. Saldırının nereden yapıldığını anlayaman birçok kişi yerlere yatarken diğerleri ise birbirlerini ezerek kaçmaya çalıştı. Saldırının Mandalay Bay Oteli’nin 32. katından yapıldığının anlaşılması üzerine polis, otele operasyon düzenledi. Saldırganın odasının tespit edilmesi ve 29. kata kadar olan odaların boşaltıldığı sırada yakalanacağını anlayan saldırgan intihar etti. Sahne almak için bekleyen bir başka şarkıcı saldırının aralıklarla devam ettiğini ve yaklaşık 10 dakika sürdüğünü söyledi. Amerikan basını 58’den fazla kişiyi öldüren ve 500 kişiyi yaralayan kişinin isminin Stephen Paddock (64) olduğunu yazdı. Saldırı sırasında Las Vegas McCarran Havaalanı uçuşlara kapatıldı. Uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilerken, olayların sona ermesinin ardından havalimanı tekrar uçuşlara açıldı.

SİLAHLARI MODİFİYE ETMİŞ
Polis, ülke tarihinin en büyük bireysel katliamını gerçekleştiren Paddock’un bölge sakini olduğunu ve Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley’nin arandığını açıkladı. Katliamdan birkaç saat sonra gözaltına alınan Danley, sorgulanmaya başlandı. Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, saldırganın yalnız hareket ettiğini ve herhangi bir silahlı gruba üye olduğunun düşünülmediğini söyleyerek “Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Paddock’un intihar ettiği odada ise 10 adet silah bulundu. 64 yaşındaki katilin, silahları parça parça odasına taşıdığı, yarı otomatik silahları, otomatik olacak şekilde modifiye ettiği öğrenildi. 

32. kattan katliam

YİNE DEAŞ ÜSTLENDİ
Reuters haber ajansı saldırıyı terör örgütü DEAŞ’ın üstlendiğini açıkladı. Silahlı saldırının oluş biçimi akıllara 2015 yılında Fransa’daki Bataclan konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısını akıllara getirdi. DEAŞ’ın gerçekleştirdiği saldırıda 127 kişi hayatını kaybetmişti. 

KARDEŞİ: ÇOK ŞAŞIRDIK
Öte yandan saldırganın kardeşi Eric Paddock yaptığı açıklamada, ailesinin son derece şaşkın olduğunu belirterek, “O sadece normal bir insandı, onu bu saldırıya iten şeyin ne olduğu hakkında hiçbir şey bilmiyoruz” dedi.

Trump: Birliğimizi parçalayamazlar
Saldırının ardından kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump “Las Vegas’taki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Bütün birlik ve ulusun barışı için dua ediyorum. ABD her zaman trajedi ve korku zamanlarında bir araya gelmiştir. Birliğimiz parçalanamaz” dedi. Ülke genelinde bayrakların yarıya indirilmesi için talimat veren Trump, Las Vegas’a da giderek katliamda hayatını kaybedenlerin bazılarının aileleriyle görüşeceğini duyurdu. 

32. kattan katliam

Dünyadan tepki yağdı
 Las Vegas’taki saldırıyı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, İngiltere Başbakanı Theresa May başta olmak üzere birçok lider kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, twitter hesabından yaptığı açıklamada “ABD’nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm ABD halkına Türk milleti adına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 

32. kattan katliam

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...