Fenerbahçe'nin karnesi zayıf

Düzenleyen:
Fenerbahçe'nin karnesi zayıf

SPOR Haberleri

Şampiyonluk için 75 puan hedefi koyan Aykut Kocaman’ın takımı 7 haftada 11 puanda kaldı. Hocanın hesabına göre sarı-lacivertlilerin 27 maçta 64 puan toplaması gerekiyor

Sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe’de moraller, Akhisar mağlubiyetiyle dibe vurdu. Alanya ve Beşiktaş galibiyetleri sonrası gelen bu beklenmedik yenilgide fatura hakeme kesilse de Aykut Kocaman’ın şampiyonluk hesaplarının altüst olduğu aşikâr. Daha önce yaptığı açıklamada şampiyonluk adaylarından Beşiktaş ve Başakşehir’in Avrupa’da da mücadele etmesi sebebiyle zirve için 75 puanın yeterli olabileceğini ifade eden Aykut Hoca, ilk 7 yedi hafta sonunda 11 puanda kalarak kredisini oldukça azalttı. Toplam 102 puanlık maratonun henüz başında 10 puan kaybeden Kocaman’ın takımı 1,57 puan ortalamasında kaldı. Sarı-lacivertlilerin, Aykut Kocaman tarafından belirlenen 75 puan barajına ulaşabilmesi için kalan 27 maçta 2.37’lik puan ortalaması tutturması gerekecek ki, bu da pek kolay görünmüyor.
> Hem en iyi ve hem en kötü
Fenerbahçe, Aykut Kocaman’la 17’de 16 yaptığı 2010-11’de 82 puan toplayarak 2,41’lik ortalama yakalamış, bu dereceye yakın tek başarı da 2005-06’da 81 puanla 2,38’i gören Daum’dan gelmişti. Son 20 yılda Fenerbahçe’de daha iyisini başaran olmadı. Aykut Kocaman en iyi puan ortalamasını yaşayan hoca olsa da bu sezon ki performansıyla Luis Aragones ve Dirk Advocaat’ın ardından en kötü olmayı da başardı! 2008-09’da görev yapan Aragones ilk 7 haftada 9 puanda kalmış, geçen sezon da Advocaat aynı durumu tekrarlamıştı. Bu kötü başlangıcı tersine çevirmek ve Kocaman’ın hedeflediği 75 puana ulaşabilmek için kalan maçlarda yüksek bir galibiyet yüzdesiyle oynaması gereken Fenerbahçe’de gözler şimdiden Yeni Malatya karşılaşmasına çevrildi. Bakalım Kocaman bir kez daha zoru başarabilecek mi?

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...