Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da gerilim had safhada, Ordu Mursi taraftarlarıyla çatışıyor

Mısır'da gerilim had safhada, Ordu Mursi taraftarlarıyla çatışıyor

DÜNYA Haberleri

Mısır'da askeri darbeyle başlayan gerginlik devam ediyor.

Mısır'daaskeri darbeyle başlayan gerginlik devam ediyor. Mursi taraftarları ile güvenlik güçleri ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda ülke genelinde 10 kişi hayatını kaybetti. Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin önceki gün askeri darbeyle görevden uzaklaştırılması sonrası gerginlik devam ediyor. Ülkede çıkan çatışmalarda ölü sayısı 10'a yükseldi. Son bilgilere göre yaralı sayısı ise 210. Cuma namazı sonrası başlayan gerilim Müslüman Kardeşler lideri Bedii'nin "Meydanları terk etmeyeceğiz" açıklamasının ardından daha da arttı. Muhammed Mursi'yi destekleyen göstericiler, Giza bölgesinden Mısır Devlet Televizyonu'na doğru yürüyüşe geçti. Ordu kuvvetleri, Mursi karşıtları ile yandaşlarının karşı karşıya gelmesini engellemeye çalışsa da zaman zaman çatışmalar yaşandığı bilgileri geliyor. Kahire'deki 6 Ekim köprüsünde iki grup arasında çatışmalar yaşanıyor. Ülkenin güneyindeki Asyut kentinde, valilik binası önünde, güvenlik güçleri ile Muhammed Mursi'yi destekleyen göstericiler arasında çatışmada çıktı. Çatışmada 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Başkent Kahire'de, taraftarları devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından ev hapsinde tutulduğu Savunma Bakanlığı'na yürüdü.
Uluslararası haber ajansı Reuters, yüzlerce Mursi taraftarının açılan ateşle durdurulduğunu ileri sürdü. Mısır Sağlık Bakanlığı, olaylarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Mısır ordusundan yapılan açıklamada ise, askerlerin göz yaşaratıcı gaz ve kuru sıkı kullandıkları belirtildi. Açıklamada askerlerin mermi kullanmadığı da vurgulandı.
TOPLU CUMA NAMAZI
Cumhurbaşkanı Mursi taraftarları başkent Kahire'nin Nasır City bölgesindeki Adeviye meydanında Cuma namazı için toplandı. Mursi'ye destek veren sloganlar atan göstericiler, meydanda namaz kıldı.
HAVAALANINA SALDIRI
Sina yarımadasındaysa, Mısır ordusuna ait kontrol noktalarıyla, El Ariş havaalanı ve Refah'ta bir polis karakoluna silahlı gruplarca saldırı düzenlendi. Saldırılarda bir asker hayatını kaybetti, iki asker de yaralandı.
SİNA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL
Saldırılar sonrası Mısır, Gazze sınırını kapattı. Süveyş ve Güney Sina'da ordu alarm durumuna geçti ve bölgede olağanüstü hal ilan edildiği açıklandı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı.
ŞURA MECLİSİ'Nİ FESHETTİ
Öte yandan geçici cumhurbaşkanı sıfatıyla geçiş sürecini yönetecek olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur da icraatlarına başladı. Parlamentonun üst kanadı olan Şura Meclisi'ni fesheden Mansur, yeni bir istihbarat şefi de atadı.
MISIR'IN ÜYELİĞİ ASKIDA
Afrika Birliği de, ordunun yönetime el koyması nedeniyle Mısır'ın üyeliğini askıya aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...