Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

200 subay Mısır ordusundan istifa etti, darbe ters tepiyor

200 subay Mısır ordusundan istifa etti, darbe ters tepiyor

DÜNYA Haberleri

Mısır ordusu ikiye bölündü, 200 subay istifa etti. Başkentte yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 10 kişi öldü, 210 kişi de yaralandı.

Mısır ordusu ikiye bölündü, 200 subay ordudan istifa etti. Başkentte yaşanan çatışmalarda 10 kişi öldüğünü, 210 kişi de yaralandı. nbsp; Mısır'ın başkenti Kahire'deki 6 Ekim Köprüsü'nde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlılarına ''baltacı' adı verilen gruplar saldırıda bulundu. Mısır'da Mursi taraftarları ile askerler arasında da çatışma çıktı. 6 Ekim Köprüsü'nde Mursi yanlılarına yönelik müdahalede silah sesleri yankılanırken ölü ve yaralılar olduğu bildiriliyor. Silah ve molotof kokteyllerinin de kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Tahrir'e doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi Muhammed Mursi'nin salıverilmesi için Mısır Ordusu'na 2 saat süre verdi. Mısır Devlet Televizyonuna yürüyen göstericiler Mursi'nin salıverilmemesi durumunda TV binasını işgal edeceklerini açıkladı. Öte yandan, Sina'da 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Mısır ordusuna ait helikopterler El Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı. El Cezire televizyonunun son dakika haberine göre Kahire'nin Harms bölgesinde Mursi taraftarlarının üzerine açılan ateş sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...