Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Venezüella dolar yerine yuan dedi

Düzenleyen:
Venezüella dolar yerine yuan dedi

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in petrol ithalatını dolar yerine "altına çevrilebilir yuan" ile yapacağını açıklamasından sonra dolara bir darbe de dünyanın en büyük kanıtlanmış petrol rezervine sahip ülkesi Venezüella’dan geldi.

300 milyar varil ile dünyanın en büyük kanıtlanmış petrol rezervine sahip ülkesi Venezüella’da hükümet aldığı yeni bir kararla bundan böyle ülkedeki petrol ve yakıtın dolar yerine Çin’in parası yuan ile fiyatlanacağını açıkladı. Venezüella Petrol Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kararın Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun ülkeyi “doların tiranlığından” kurtarma planı kapsamında alındığı belirtildi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu karar 7 Eylül’de başkanlık tarafından alınan kararın bir sonucudur. Böylelikle Venezüella doların tiranlığından özgür bir şekilde yeni stratejilerini hayata geçirebilecek.” Amerika Birleşik Devletleri, Venezüella’da yönetimde bulunan Sosyalist Parti’nin demokrasiye zarar verdiğini gerekçe göstererek bu ülkeye karşı bazı yaptırımları hayata geçirmişti. 

ÇİN PETROL İTHALATINI DOLAR YERİNE "ALTINA ÇEVRİLEBİLİR YUAN" İLE YAPACAK

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin de ABD yaptırımlarından etkilenmemek için petrol alırken dolar yerine "altına çevrilebilir yuan" kontratları kullanacağını açıklamıştı.Nikkei Asian Review China'nın Eylül ayında yayınlanan haberine göre, Çin'in altına çevrilebilir yuan kontratları, Şanghay ve Hong Kong borsalarında yabancı yatırım fonlarıyla, borsa ve petrol şirketlerine de açılacak.Çin'in öncelikle Rusya ve İran'dan yapacağı yuan bazlı petrol alımları, aynı zamanda bu ülkelerin, ABD'nin çeşitli alanlarda uyguladığı yaptırımları aşmalarına da yarayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...