TFF'den kulüpleri kızdıran haber

TFF'den kulüpleri kızdıran haber

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün yaptığı yönetim kurulu toplantısında yabancı sayısında değişiklik yapılması taleplerini görüştü.

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün yaptığı yönetim kurulu toplantısında yabancı sayısında değişiklik yapılması taleplerini görüştü. Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında yapılan toplantıda kulüplerin geçen sezon olduğu gibi 6+2 ve sınırsız yabancı kuralının devam etmesi talebi kabul edilmedi. Yönetim kurulu, toplantıda daha önce alınan 6+0+4 kuralının uygulanmasının devamı kararını aldı.
"KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ"
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, toplantıda alınan kararla ilgili resmi açıklamayı düzenlediği basın toplantısında yaptı. Demirören, "Teknik olarak statüyü değiştirme şansımız yok. 6+0+4 devam edecek. Geçen sene haziran ayı başlarında Kulüpler Birliği'nin toplantısında bize bir talep geldi ve yabancı uygulamasını açıklamamızı istediler. Biz de açıkladık. Bu sene de 17 Kulüp geldi ve başvuruda bulundu. Biz bunu düşündük ancak değiştirmeme kararı aldık. Bu yüzden de kural 6+0+4 olaraka devam etmesine karar verdik. Geçen yıla baktığımızda maç başına her takım 4.6 yabancı ortalaması ile oynamış. Biz yönetim kurulu olarak aldığımız kararın arkasındayız" dedi.
Demirören, yabancı oyuncuların AB statüsünde yabancı sınırlaması dışında bırakılması talebini de kabul etmediklerini belirtti. Demirören, "Biz AB üyesi bir ülke değiliz. Bunun uygulanması mümkün değil. Yarın Afrikalılar, Müslüman kardeşler, ülkeler çıkar bize bu ayrıcalığı tanıyın der. Bu teklifi de geri çevirdik" dedi.
Yıldırım Demirören'in açıklamalarından önemli satır başları şöyle:
"UEFA'NIN ADİL OLMASINI BEKLİYORUZ"
"Biz kulüplerimize hukuki olarak belge isterlerse yardımcı olabiliriz ama daha fazlasını yapamayız. Kulüpler kendi savunmalarını kendileri yapıyor ancak Steau Bükreş olayında olan örnek baz alınarak UEFA'nın adil olmasını bekliyoruz."
"MEHMET ALİ AYDINLAR AÇIKLASIN"
"Mehmet Ali Aydınlar bana genel kuruldan önce ne geçerse geçsin, ne puan silinecek ne de küme düşme olacak demişti. Şayet böyle bir konuşma olmadıysa inancı olan bir insandır, çıksın açıklasın. Biz federasyon olarak Türk futbolunun menfaatini düşünmek zorundayız. Geçen sezon birçok takımımızın Avrupa'ya gidemeyeceği konuşuluyordu, gitti." dedi.
HALUK ULUSOY'A CEVAP
"Ulusoy benim icazet alacağım isim değil, icazet alacağım isimler vardır ama bu isim Ulusoy değildir. Seçim 2015'te yapılacak, konuşacağımız yer sandıktır. İstifa etmeyeceğiz, sonun kadar görevimizin başındayız."
GALATASARAY DEĞİŞİKLİK İSTEDİ, FENERBAHÇE KARŞI ÇIKTI
TFF'nin bu sezon 6+0+4 kuralının uygulanacağını açıklamasının ardından başta Galatasaray olmak üzere Trabzonspor ve Beşiktaş kulüpleri de bu kararın Türk futbolunun zararına olacağını belirtmiş ve kararın gözden geçirilmesini istemişti. Bu kulüplere karşılık Fenerbahçe ise yaptığı resmi açıklamada karar değişikliğinin olmaması gerektiğini belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...