Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Muharrem ayı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde Erzincan, Rize ve Hatay'da aşure dağıtımı yapıldı.

Kırklar Camisi avlusunda öğle namazının ardından gerçekleştirilen aşure dağıtımına, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Mahmut Kazan, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure dağıtımı öncesinde Vali Arslantaş, Cumhurbaşkanlığının 13 ilde 14 noktada vatandaşlara aşure ikramının olduğunu, Erzincan'da Kırklar Camisi'nde ikramın yapıldığını belirterek, "Aşure günü hem mutlulukların, hem hüzünlerin bir araya geldiği çok özel bir gün. Bu vesileyle bu günün bundan sonra birlikte yaşama arzumuza, emelimize temel teşkil etmesi temennileriyle." dedi.

Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

Daha sonra Ali Arslantaş, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Mahmut Kazan ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Hatay

Anadolu'nun ilk camisi olarak bilinen Habib-i Neccar Camisi bahçesinde öğle namazı sonrası yapılan aşure dağıtımına, Cumhurbaşkanlığı Kanunlar ve Kararlar Başkanı Hakkı Susmaz, Hatay Vali yardımcıları Nursel Çakıroğlu ile Meral Batı Demirtaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aşure dağıtımı programı, Antakya Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle son buldu. 

Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

Rize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımı için Sahil Camisi önünde stant kuruldu.

Kazanlarla getirilen aşureler, öğle namazının ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanı Veysel Bektaş ve İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Aşure dağıtımının ardından İl Müftüsü Yalçın dua etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...