BDP'li vekilden PKK için 'komik' benzetme

BDP'li vekilden PKK için 'komik' benzetme

GÜNDEM Haberleri

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, PKK'nın dünyanın en çağdaş örgütü olduğunu iddia etti.

BDP parti teşkilatları Lice'nin Fis ovasında bir araya geldi. Devletin Lice'de katliam yaptığını öne süren BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, PKK'nın dünyanın en çağdaş örgüttü olduğunu iddia etti. Aralarında BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de olduğu 600-700 kişi toplandı. Lice Kayacık köyündeki jandarma karakol inşaatını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriye daha sonraki katılımlarla birlikte yaklaşık binin üzerinde kişi katıldı. Muhtemel saldırı durumuna karşı karakolun önünde yoğun güvenlik alan asker ve jandarma çevredeki taşları dahi topladı. Ancak beklenenin aksine karakola 500 metre mesafeye kadar gelen grup, orada bir basın açıklması yaptı ve oturma eyleminden sonra ise olaysızca dağıldı.
Dünyanın en çağdaş örgütü!
Yürüyüş yapan BDP'liler slogan atıp hayatını kaybeden Medeni Yıldırım için saygı duruşunda bulundu. nbsp;Devletin Lice'de katliam yaptığını öne süren BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, PKK'nın dünyanın en çağdaş örgüttü olduğunu iddia etti. Aydoğan şunları söyledi: "Dünyanın en büyük gerilla örgütü ve en çağdaş örgütü olan PKK silahlı güçlerini sınır dışına çıkararak ateşkes ilan ederek çok önemli bir adım atmıştır. Bu adımın ciddiyeti nbsp; anlaşılmalıdır. Eğer PKK kadar ciddi olunursa bu süreçte samimi olunursa bu sürecin ilerlememesi için ve bu ülkenin topraklarına barış gelmemesi adına hiç bir sebep yoktur. PKK dünyada hiçbir örgütün yapamayacağını yapmıştır.3 Aşamalı olan planlanan sürecin birici aşaması bize göre büyük oranda tamamlanmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...